Egy gazdag túrós tészta, szintén a gyorsan elkészíthető fajtából. Omlós, könnyed állagú tészta, édes mazsolával. Süthetjük hosszúkás sütőformában, így kalács benyomását kelti. Megszórhatjuk színes cukorkákkal, hogy ünnepélyesebb legyen!
Hozzávalók:
– 4 tojás
– 25 dkg édes tehéntúró
– 25 dkg liszt
– 2-3 evőkanál apróra vágott mazsola
– fél csomag sütőpor
– 1 csipet só
– 1 csomag vaníliás cukor
– 10 dkg cukor
– 150 g vaj
– 2 dl tejföl
Elkészítése:
1. Egy nagy tálban mixerrel keverjük össze az összes hozzávalót, míg egy homogén keveréket nem kapunk.
2. Melegítsük elő a sütőt 180 C-ra.
Kenjünk ki egy hosszúkás sütőformát, majd öntsük bele a tésztát. 30-40 percig süssük, amíg aranybarna nem lesz.4. Hagyjuk langyosra hűlni, majd óvatosan borítsuk ki a formából. Egy könnyű, omlós süteményünk lesz, amely napokig eláll. Tároljuk hűvös helyen.
Tipp: nagyon finom házi baracklekvárral!