A levesek a legkedveltebb fogások közé tartoznak a világon, ám egyre többen térnek át vegetáriánus vagy vegán étrendre és szembetalálják magukat a kihívással: hogyan utánozhatnák le a kedvelt ízvilágot hús nélkül?
Hála a kreativitásnak és az ízek sokszínűségének, hihetetlenül sok módszer és alapanyag áll a rendelkezésünkre, hogy a hagyományos leveseket újragondoljuk és ízletes, tápláló, de húsmentes verziókká varázsoljuk őket. Ezek a levesek ennek az egyszerű praktikának köszönhetően jóval kevesebb kalóriát és zsírt tartalmaznak majd sőt, ha a tejtermékeket és a tojást is kihagyjuk belőlük, akkor a koleszterinnel sem kell kalkulálnunk.
2/4 Babgulyás
A babgulyás igazi magyar klasszikus, amelyet általában marhahússal készítenek, azonban húsmentes verzióban is mennyei. Az ízletes babgulyás titka az alapos fűszerezésben és az összetevők harmonikus egyesítésében rejlik. Amivel viszont fel tudod tenni az i-re a pontot, az a füstölt tofu. A végén érdemes belekockáznod a levesbe, ami ezáltal nem csak tartalmasabb és fehérjékben gazdagabb lesz, hanem megkapja azt a telt, füstös aromát, amit olyan sokan kedvelnek. Ha ezt párosítod a gulyáslevesre jellemző, fűszeres ízekkel, mint amilyen a pirospaprika, a fokhagyma és a hagyma, esetleg egy kis Piros Arany is kerül bele, hamisítatlan élményben lehet részed.
A cikk a hirdetés után folytatódik a következő oldalon, lapozz!