Hosszútávú időjárás előrejelzés

Hosszútávú időjárás előrejelzés

Címlap / Kikapcsolódás / Szórakozás / Hosszútávú időjárás előrejelzés

Sokszor gondot jelent a fontos események tervezésénél az időpont kiválasztása, hiszen egy esős nap elronthatja a nagy napot.

Egy fontos időpont megválasztásában ezen túl segítségedre lesz az Esotanc.hu. A hosszútávú csapadék előrejelzése megadja a csapadék valószínűségét a kiválasztott időpontra. Így kiválasztható a legkedvezőbb időpont.
A hosszútávú csapadék előrejelzés célja, hogy lehetővé tegye időben távoli események minél jobb időzítését az időjárás szempontjából. Egy esküvő, vagy egy fesztivál megrendezésénél kulcskérdés lehet a jó időzítés, és a csapadékmentes időjárás, ezeket azonban akár fél-egy évvel is korábban el kell kezdeni szervezni. Az ideális időpont megtalálásában segít a hosszútávú csapadék előrejelzés. Az időjárást nem lehet 15 napnál hosszabb időtávra előre jelezni, de az elmúlt évek, évtizedek feljegyzései alapján kirajzolódnak bizonyos jellegzetességek. Vannak hónapok és hetek, amikor az időjárás szárazabb az átlagosnál. Érdemes ezeket a napokat, heteket kiválasztani, ha nagy fontosságú a csapadékmentes időjárás.

Fontos tudni, hogy sajnos az átlagosnál alacsonyabb valószínűségű csapadék nem jelenti feltétlenül azt, hogy aznap nem lesz eső. Csupán annyit jelent, hogy ezen a napon hosszú évek tapasztalatai alapján kisebb a valószínűsége annak, hogy eső lesz.
A hosszútávú eső előrejelzés a múltbéli megfigyeléseken alapul. Ahogy ismerjük a Medárd napi csapadékos napokat, vagy a vénasszonyok nyarát, úgy számtalan hasonló időszak van egy-egy éven belül. A csapadék előrejelzés több évtized napi csapadék adatait dolgozta fel, és ez alapján adja meg, hogy a kiválasztott napon mekkora valószínűséggel várható eső.
Így kiválaszthatók egy éven belül azok a napok, akár egy évvel korábban is, amikor a legkisebb az eső valószínűsége és ezekre a napokra szervezhetjük meg esküvőnket. Noha az előrejelzés nem garancia a jó időre, mindenesetre nagyobb az esélyünk a hosszútávú csapadék előrejelzést használva a szárazabb nap kiválasztására, mintha találomra választanánk ki egy időpontot.
Az előrejelzés nem valódi meteorológiai előrejelzés, hanem statisztika, amely hosszú adatsorok elemzésével készül el.
A hosszútávú csapadék előrejelzést itt találhatod.

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást