Honnan tudhatod, hogy ideje szintet lépni? – Mérföldkövek a kapcsolatodban

Honnan tudhatod, hogy ideje szintet lépni? – Mérföldkövek a kapcsolatodban

Címlap / Szerelem / Párkapcsolat / Honnan tudhatod, hogy ideje szintet lépni? – Mérföldkövek a kapcsolatodban

Minden kapcsolatot különböző szintek alkotnak, amiket általában meg kell lépni ahhoz, hogy boldogok lehessetek együtt. Persze, nem mindenkinek létfontosságú az esküvő, vagy éppen a családalapítás, de a legtöbben ezeket is alapvetőnek ítélik meg. De honnan tudhatod, ha ideje továbblépni?

Ismerkedés szintje

A legelső szinten még csak éppen ismerkedtek egymással, próbáljátok kitalálni, mit is szeretne a másik.

Időnként teljesen egyértelmű, hogy komoly szándékkal közeledik feléd, és ezt nem is titkolja, míg máskor jóval bonyolultabb a helyzet, például le kell zárnia egy korábbi kapcsolatát.

Honnan tudhatod, hogy ideje továbblépni?

Egyre többet gondolsz rá, éjjel vele álmodsz, elképzeled, milyen lenne mellette az élet, akkor is, ha az oda vezető út meglehetősen rögös és nehézkes. Szeretnéd sokkal jobban megismerni, minél többet akarsz róla megtudni: a gyermekkoráról, a munkájáról, a terveiről.

Bár megeshet, hogy nem minden maximálisan szimpatikus benne, ezektől könnyedén el tudsz tekinteni, jól egymásra hangolódtatok és sokat beszélgettek. Úgy érzed, ő végre megdobogtatta a szívedet.

Járás szintje

A járás szintje maga a boldogság. Végre nincs titkolózás, finomkodás, vagy épp sötétben tapogatózás, teljesen egyértelművé teszitek magatok és környezetetek számára, hogy egy párt alkottok.

Megismerkedtek a másik családjával, barátaival, élvezitek a közösen töltött időt, és mindenekelőtt a egymás társaságát. Teljes a rózsaszín köd.

Honnan tudhatod, hogy ideje továbblépni?

Többször alszotok együtt, szinte már együtt is laktok, de mindkettőtöknek ott van a B-terv, a saját lakás, vagy a szülői ház. Úgy érzed, ezt a biztonságot nyújtó hátteret érte fel tudnád adni, hiszen megbízol benne, és ennél már csak az tehetne boldogabbá, ha minden este együtt fekhetnétek, és minden reggel együtt kelnétek.

Minden apró testi, természeti hibájával együtt tökéletesen szereted, úgy véled, készen állsz arra, hogy közösen önálló életet kezdjetek.

Összeköltözés szintje

Az összeköltözés hatalmas zsákbamacska, hiszen, ha nem működik, akkor vissza kell minősíteni a párkapcsolatot járássá, ám ebben az esetben gyakorlatilag a szakítás is borítékolható. Ám, ha működik, akkor belevághattok a nagybetűs életbe, a jövőtök felépítésébe, és a terveitek megvalósításába. Különleges, emlékezetes és remélhetőleg felhőtlen időszak vár rátok.

Honnan tudhatod, hogy ideje továbblépni?

A következő szint az esküvő, és ez az, ami nem egyformán fontos mindannyiunk számára. Mindenesetre jó tisztázni, mit szeretnétek – ha már együtt éltek, bizonyára sokkal kényesebb kérdéseket is átbeszéltetek már.

Ami általában biztos, hogy neked „csak” várnod kell, hiszen a hagyományok szerint a férfiak teszik meg a kezdeményező lépést eljegyzés formájában. Azonban fontos, hogy tiszteljétek a másik véleményét, és egyikőtök se erőltesse rá a másikra az akaratát. Ez nyilván nem egy működőképes kapcsolat ismérve!

Az esküvő szintje

Az eljegyzést követően úgy érezhetitek, új szintre érkeztetek, és ez tulajdonképpen igaz is. Félig-meddig már hivatalosítottátok a kapcsolatotokat, és a tényleges, formális igen kimondására sem kell sokat várnotok. Új színt vihettek az életetekbe a szervezéssel, lebonyolítással, úgy érezhetitek, nagy és jelentős dologra vállalkoztatok, amit jó lesz megosztani szeretteitekkel.

Honnan tudhatod, hogy ideje továbblépni?

Akár kimaradt az esküvő, akár ily módon is megünnepeltétek a szerelmeteket, a legtöbb párban idővel elérkezik a családalapítás igénye. Erre a szintre csak akkor érdemes átlépni, ha szemernyi kételyetek sincs afelől, hogy tökéletesen választottatok, és együtt sokkal jobbak vagytok, mint külön.

Ha nincsenek komoly nézeteltéréseitek, harmonikus és boldog az életetek, akkor csodás dolgot élhettek meg együtt gyermeketek érkezésével.

A családalapítás szintje

A családalapítást sokan az utolsó szintnek tartják, de helytelenül. Tény, hogy a lépcsőfokokat, elköteleződést tekintve ennél már nem igazán tudtok nagyobbat ugrani, de az élet nem itt ér véget, hanem éppen itt kezdődik. A boldogság mellett sok-sok nehézség és probléma is vár rátok. Ez biztos.

Azonban korábbi életetekkel ellentétben ekkor már nem csak magatokért és egymásért, hanem egy ártatlan kis apróságért is felelősséggel tartoztok.

A tapasztalatok, válási statisztikák sajnos azt mutatják, sokan még mindig nem döntenek kellő körültekintéssel sem az esküvőt, sem a családalapítást illetően.

Amennyiben hagytok magatoknak időt, és nem akarjátok túl gyorsan lezavarni az összes szintet, sokkal nagyobb eséllyel dönthettek helyesen, és hozhattok életre szóló, meghatározó döntéseket.

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást