9 home office ötlet, amitől imádni fogsz otthonról dolgozni

9 home office ötlet, amitől imádni fogsz otthonról dolgozni

Címlap / Otthon / Dekor / 9 home office ötlet, amitől imádni fogsz otthonról dolgozni

A koronavírus-járvány miatt sokan otthoni munkára kényszerülnek, amit mindenki másképp él meg – van, aki otthonról is teljesen jól dolgozik, és van, akinek nehezére esik nem munkahelyi környezetben jól teljesíteni.

Ha te is az utóbbi csapatot erősíted, az alábbi tippekkel kicsit átrendezheted azt a helyet, ahol dolgozol, hogy biztosan elősegítse a hatékonyságot és a kreativitást.

Ne félj csajosnak lenni!

Ideális esetben a munkakörnyezetednek is a személyiségedet kellene tükröznie, de a mindennapokban ez nehezen kivitelezhető sok munkahelyen.

Otthon viszont egész nyugodtan elengedheted a fantáziádat, és kiélheted a csajos oldaladat!

Ugyanez igaz egyébként arra is, ha nem szereted az ilyen dekort, de mondjuk rajongsz a japán mangákért – a lényeg, hogy a saját személyiségedet adja vissza a munkakörnyezeted is, ha már csak az otthoni íróasztalt kell hozzá kicsit átrendezni.

 

Adj hozzá egy kis zöldet!

A növények egyébként is nagyon fel tudják dobni a lakás bármely pontját, különösen igaz ez az otthoni irodára: segítenek ugyanis friss oxigénnel ellátni a helyiséget, ami egyáltalán nem árt, ha tisztán akarsz gondolkodni, és hatékony akarsz lenni a munkádban.

Ha nem vagy egy nagyon növényes típus, és nehezen tartod őket életben, akkor válassz kicsit igénytelenebb fajtákat: ilyen például az anyósnyelv vagy az agglegénypálma.

 

Lógass a falra képeket!

Válassz olyanokat, amelyek inspirálnak, és amelyekre jó ránézni!

Ma már akár a neten talált, jó minőségű képeket is ki tudod nyomtattatni, de vehetsz printeket is online, amiket utólag bekereteztethetsz.

 

A szőnyeg is nagyon fontos!

Nemcsak azért, mert megvéded vele a parkettát vagy a járólapot, hanem azért is, mert még inkább hangulatos lesz tőle a helyiség.

Éppen ezért érdemes odafigyelni arra is, hogy ebből milyet választasz.

 

Inspirálódj a hyggéből!

A dán kifejezés otthonosságot, melegséget, kedvességet jelent (bár a dánok szerint igazán nehéz pontosan lefordítani), érdemes erre törekedni akkor is, ha kialakítod a home office-odat.

Ne kelljen úgy odaülnöd a gép elé, hogy már a környezetedet is utálod, érezd úgy, hogy szívesen kezded ott a napodat, még akkor is, ha amúgy a munkádért nem rajongsz annyira.

A hygge életérzés legfőbb szabályairól itt olvashatsz.

 

Keverd az újat a régivel!

Nagyon hangulatos tud lenni az, ha az újabb stílust kevered a régivel – ha van például egy nagyon szép, de ósdi íróasztalod, ne dobd ki, és vegyél helyette párezer forintosat, hanem inkább újítsd fel, és építsd köré a dekorációt.

A kettősség nagyon izgalmas lehet.

 

Legyen természetes fényed is!

A cirkadián ritmusod, a szervezeted természetes működése érdekében nagyon fontos, hogy természetes fény is érjen napközben – arról nem is beszélve, hogy egy sötét, ablaktalan szobában nagyon nehéz hatékonynak maradni.

Minél több napfény ér, annál jobban fogsz teljesíteni, hiszen éberebb leszel, és a boldogsághormonjaid is beindulnak.

 

Ne félj a színektől!

Lehet, hogy most a minimalizmus, a fehér és a földszínek a divat, de ha te szereted az élénk árnyalatokat, ne fogd vissza magad!

Nem kell mindig a divat után menni, a lényeg az – főleg home office esetében -, hogy jól érezd magad a helyiségben, és a magadénak érezd a stílusát.

Ha ehhez az kell, hogy a falak sárgák, a bútorok meg lilák legyenek, akkor ne erőltesd magadra a minimalizmust!

 

Tarts rendet!

Senki nem szeret rendetlenségben dolgozni – még ha nem is ismered fel, a te teljesítményedet is lényegesen rontja a rendetlen környezet.

Nemcsak azért, mert kevésbé inspiráló, hanem azért is, mert felesleges időt tölt el az ember azzal, hogy keresgéli a dolgait, amikor rendben és tisztaságban azonnal megtalálná.

Figyelj arra, hogy minél kevesebb lom legyen az asztalodon, és mindig tarts rendben mindent!

 

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást