Így befolyásol az 5 holdciklus – Ezért jó, ha a holdhoz igazítod a döntéseidet

Így befolyásol az 5 holdciklus – Ezért jó, ha a holdhoz igazítod a döntéseidet

Címlap / Életmód / Ezotéria / Így befolyásol az 5 holdciklus – Ezért jó, ha a holdhoz igazítod a döntéseidet

A Hold valami bámulatos összefüggéseket mutat a mindennapjainkkal kapcsolatosan éppúgy, mint amilyen különleges hatást fejt ki ránk globálisan.

Bele se gondolunk, de a Hold nélkül a mai formájában egész biztosan nem létezhetne az élet a Földön. Talán elődeink is sejtették, tudták ezt és éppen ezért fonódott olyan szorosan össze a Hold misztikuma az emberiség történetével. A szimbólumokat tekintve a Nap a férfienergiát, míg a Hold a női energiát testesíti meg.

Lehet, hogy ez az oka annak is, hogy nőként gyakran érzékenyebben, intuitívabban reagálunk a Hold ciklusaira, mint a férfiak.

Érdekes összefüggés, hogy a női ciklus sokszor nem csak a napokat tekintve alkalmazkodik a holdciklusokhoz, hanem az egyes fázisokkal is összefüggéseket mutat. A Hold ugyanis kb. 28 nap alatt kerüli meg a bolygónkat, márpedig ennyi idő szükséges ahhoz is, hogy a nők testében megérjen a petesejt, majd megtermékenyítés híján leváljon, és menstruáció formájában távozzon.

A Hold ciklusait tekintve az első negyed az érési fázis, az ovuláció maga a telihold (ráadásul a petesejt kerek formája még szimbolikusan is illik hozzá), a fogyó Hold pedig a terméketlenség ideje, felkészülés a menstruációra, valamint a további peteérésre. 

Az asztrológiában is fontos szerep jut a Holdnak, mindenkinek van pl. saját Holdja – a Holdjegy attól függ, melyik percben, a Föld melyik tájékán születtél. Ez a jegy nagyrészt azért felel, hogyan viszonyulunk a nőiségünkhöz, mikor érezzük biztonságban magunkat, miként tekintünk az érzelmeinkre, azok megélésére. 

Mindez csak néhány példa volt arra vonatkozóan, milyen szoros összefüggésben, szimbolikus kapcsolódásban élünk a Holddal, a sort még hosszasan sorolhatnánk. Vannak dolgok, amik megfoghatatlanok, mégis működnek.

Számos kertészet, borászat például saját holdnaptárt alkalmaz, és mérhető eredményeket tudnak produkálni a ciklushoz alkalmazkodva.

A tudomány a mai napig nem tudta megmagyarázni, miért nem mindegy, figyelnek-e a gazdák a Hold ciklusaira.

A bolygó közelsége miatt óhatatlan volt, hogy az emberek az évezredek alatt megfigyeljék közelebbről is, a Hold ciklusainak változásai, az ismétlődések, a különféle égi jelenségek hogyan hatnak ránk. 

Így segítik a döntéseid meghozatalát a holdciklusok

Újhold

Az újhold energiát ad az újrakezdéshez, ezért, ha valami ismeretlenbe, számodra újdonságot jelentő rutinba vágnál bele, akkor ez a legkiválóbb időszak. Az, amihez ebben a szakaszban kezdesz hozzá, nagyobb eséllyel lehet sikeres, hiszen könnyebb kitolni a határokat, lelkesedéssel, erővel, rutinnal belevágni akkor is, ha ez utóbbiakat egyelőre nem birtokold.

Ez az időszak ideális arra, hogy növeld az önbizalmadat, hiszen magában hordozza a siker lehetőségét.

Növő Hold

A növekvő Hold az előző szakaszt, azaz az Újholdat segíti. Szinte biztos, stabil pontként van jelen az életünkben, támogatja, hogy a korábban bevezetett rutinokat, vagy éppen az újrakezdést még inkább kibontakoztathasd. Ez a néhány nap az előrehaladás időszaka, ezért akkor is érdemes támaszkodnod rá, ha éppen megcsúsztál a teendőiddel.

Bár nem a legjobb választás valami új dolog elkezdéséhez, nem is a legrosszabb. Ha azonban tudatosan haladnál a változtatás útján, akkor a növekvő Hold ideje alatt biztosan bebetonozhatod a korábban elsajátítottakat.  

Primipil/istockphoto.com

Telihold

A kiteljesedés időszakához érkeztünk: a Telihold méltán jelképezi a teljességet, a tökéletességet, a szabályosságot és persze a végtelent, köszönhetően tökéletesnek ható, kerek formájának. Ebben az időszakban már kicsit visszatekinthetünk korábbi eredményeinkre, értékelhetjük az eddigieket és konstatálhatjuk, hogy az adott hónapban elérkeztünk a csúcsra, letettük az asztalra, amit csak lehetett.

Ebben a szakaszban nem jó új döntéseket hozni, már csak azért sem, mert az átlagosnál fáradékonyabb és érzékenyebb lehetsz. Ugyanakkor az intuícióid rendkívül jól működnek, ezért nagyon lényeges, hogy végiggondold: most mit érzel? Mit súgnak a megérzéseid? Nyugodtan elemezz régen megválaszolatlanul hagyott kérdéseket, jó eséllyel választ találsz rájuk. 

VIDEO Ők lesznek 2024 legszerencsésebb csillagjegyei

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Oldalak: 1 2

»