Így befolyásol az 5 holdciklus – Ezért jó, ha a holdhoz igazítod a döntéseidet

Így befolyásol az 5 holdciklus – Ezért jó, ha a holdhoz igazítod a döntéseidet

Címlap / Életmód / Ezotéria / Így befolyásol az 5 holdciklus – Ezért jó, ha a holdhoz igazítod a döntéseidet

Bele se gondolunk, de a Hold nélkül a mai formájában egész biztosan nem létezhetne az élet a Földön. Talán elődeink is sejtették, tudták ezt és éppen ezért fonódott olyan szorosan össze a Hold misztikuma az emberiség történetével. A szimbólumokat tekintve a Nap a férfienergiát, míg a Hold a női energiát testesíti meg.

Lehet, hogy ez az oka annak is, hogy nőként gyakran érzékenyebben, intuitívabban reagálunk a Hold ciklusaira, mint a férfiak.

Érdekes összefüggés, hogy a női ciklus sokszor nem csak a napokat tekintve alkalmazkodik a holdciklusokhoz, hanem az egyes fázisokkal is összefüggéseket mutat. A Hold ugyanis kb. 28 nap alatt kerüli meg a bolygónkat, márpedig ennyi idő szükséges ahhoz is, hogy a nők testében megérjen a petesejt, majd megtermékenyítés híján leváljon, és menstruáció formájában távozzon.

A Hold ciklusait tekintve az első negyed az érési fázis, az ovuláció maga a telihold (ráadásul a petesejt kerek formája még szimbolikusan is illik hozzá), a fogyó Hold pedig a terméketlenség ideje, felkészülés a menstruációra, valamint a további peteérésre. 

Az asztrológiában is fontos szerep jut a Holdnak, mindenkinek van pl. saját Holdja – a Holdjegy attól függ, melyik percben, a Föld melyik tájékán születtél. Ez a jegy nagyrészt azért felel, hogyan viszonyulunk a nőiségünkhöz, mikor érezzük biztonságban magunkat, miként tekintünk az érzelmeinkre, azok megélésére. 

Mindez csak néhány példa volt arra vonatkozóan, milyen szoros összefüggésben, szimbolikus kapcsolódásban élünk a Holddal, a sort még hosszasan sorolhatnánk. Vannak dolgok, amik megfoghatatlanok, mégis működnek.

Számos kertészet, borászat például saját holdnaptárt alkalmaz, és mérhető eredményeket tudnak produkálni a ciklushoz alkalmazkodva.

A tudomány a mai napig nem tudta megmagyarázni, miért nem mindegy, figyelnek-e a gazdák a Hold ciklusaira.

A bolygó közelsége miatt óhatatlan volt, hogy az emberek az évezredek alatt megfigyeljék közelebbről is, a Hold ciklusainak változásai, az ismétlődések, a különféle égi jelenségek hogyan hatnak ránk. 

Oldalak: 1 2 3

»

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást