Hogyan viseld a nagyméretű pulcsikat?

Hogyan viseld a nagyméretű pulcsikat?

Címlap / Stílus / Divat / Hogyan viseld a nagyméretű pulcsikat?

Amekkora divat volt nyáron a nagyméretű felsőrészek, topok viselése, annyira kerülnek előtérbe a hideg hónapokban az oversized pulóverek. A nagy méret meghódította a sportos és a nőies stílust, dívik a blézerek, kardigánok és a klasszikus, bebújós pulóverek terén is.

Hordd kényelmesen!

Az első dolog, ami egy nagyméretű pulóverről eszünkbe jut, az a kényelem, s való igaz, az egyik legkönnyebb módja a villámgyors és laza öltözéknek, ha felkapunk egy olyan alapdarabot, ami ápol és eltakar.

A sportosan kényelmes viselet esetében azonban aranyszabály, hogy a nagyméretű pulcsit inkább feszes farmerrel viseljük, így megőrizhetjük nőies formáinkat, rendezett külsőnket. (Persze a nagy stílusérzékkel megáldottak bátran próbálkozhatnak a szintén divatod boyfriend nadrágokkal is.)

A feszes nadrághoz válassz egy téliesített, vízhatlan sportcipőt, ami akár lehet hosszúszárú is. A szettet a pulcsi milyenségét figyelembe véve feldobhatod egy méretes sállal, kötött beaine sapkával, vagy akár lábszárvédővel.

Nőiesen kényelmes!

Ha a túlságosan sportos irányzat nem passzol a stílusodhoz, megreformálhatod, és viselheted nőiesen kényelmes formában is. Az komfortérzet alapját ebben az esetben ugyancsak egy testreszabott, feszes farmer és egy méretes pulóver biztosítja.

A szetthez a nőiességet a cipőddel tudod társítani, ami az idei szezont tekintve legfőképpen egy lapos talpú, csinos bokacsizma lehet. Amennyiben sem a kényelemről, sem a magasságról nem szeretnél lemondani, válassz egy megemelt, telitalpú bokacsizmát, ami kiválóan nyújtja a lábaidat, mégsem jelent problémás viseletet. 

Télen ugyanezt a szettet komolyabb, melegebb aláöltözettel, valamint legalább lábszárközépig érő csizmával is viselheted. Amennyiben leggings-et viselsz, úgy a csizmádból felül kilóghat a kötött, hosszúszárú zoknid, így még egyedibb lehet a megjelenésed.

  • Pulóver: Esprit, 24 000 Ft 
  • Nadrág: H&M, 5 990 Ft 
  • Csizma: CCC, 9 990 Ft 
  • Táska: Accessorize, 12 000 Ft 
  • Fülbevalók (4 pár): H&M, 790 Ft 

Viseld nőiesen!

A kényelmes szettek után itt az ideje, hogy bemutassunk egy olyan összeállítást is, ami során a nagyméretű pulóvert nőiesen is viselheted. Erre az egyik legjobb mód, ha a hideg hónapokban magas sarkú zárt cipőt, vagy tömbsarkú, feltűnő bokacsizmát választasz.

Mindenképpen skinny nadrággal párosítsd a szettedet, amihez természetesen feneket eltakaró felsőrészt vásárolj. A pulóver az idei trend szerint lehet rövidebb, mint a blúzod, sőt, kifejezetten trendi viselet, ha kilátszik az alul viselt felsőrész.

A pulóver ennél a szettnél legyen inkább nőies, kevésbé sportos, tehát se nagy zseb, se kapucni ne díszítse. Ezek helyett inkább különleges sállal, nagyméretű táskával, illetve alkalomhoz illő ékszerekkel, bizsukkal dobd fel a megjelenésedet. 

  • Pulóver: H&M, 4 990 Ft 
  • Nadrág: Esprit, 15 000 Ft 
  • Cipő: CCC, 7 990 Ft 
  • Sál: Accessorize, 8 100 Ft 
  • Karkötő: H&M, 1 790 Ft 

Karcsúsítsd a derekadat!

Amennyiben az említett szettek során sem tudtál igazán megbarátkozni a nagyméretű pulóverekkel, úgy érdemes megpróbálkoznod a derékövek viselésével. Sokan azért utasítják el ezt a trendet, mert a hatalmas pulóverek eltakarják a nőies formák igen jelentős részét.

Ezekből lehet egy keveset visszacsempészni akkor, amikor a derekadon rögzítesz egy mutatós, lehetőleg a cipőddel, bokacsizmáddal harmonizáló övet.

Mindösszesen arra ügyelj, hogy ez a praktika inkább a vékonyabb pulóverek esetében működik igazán, és ezeknél is csak akkor, ha nem buggyan túlságosan a ruha anyaga, mert az mindenképpen furcsa összhatást kelt.

Az övnek látszódnia kell, sőt, hangsúlyossá kell válnia, hiszen az alapját képezi ennek a rendkívül divatos szettnek.

Válaszd a kardigánt!

Ahogy cikkünk elején említettük, az oversized trend nem csupán a pulóverek világába férkőzött be az őszi, téli szezon során, hanem a kardigánokat is meghódította.

Nyáron sem volt nehéz a hűvös estékre méretes, különleges szabású kardigánokat találni, s még könnyebb a helyzet a hideg hónapok derekán. Ezek a ruhadarabok átmenetet képeznek a sportos és a nőies viselet között, ráadásul többségükben nem rejtik el a csinos formákat, így a legtöbb nő számára ideális viseletnek bizonyulnak. 

Gyakorlatilag bármihez társíthatod őket, az ingektől kezdve a csinos blúzokon át, sportcipők és tűsarkúak társaságában is megállják a helyüket. Nem utolsó sorban a kötött változatok rendkívül jól melegítenek, a mínuszokban vastagabb aláöltözet mellett akár kabátként is funkcionálhatnak.

VIDEO Üde tavaszi barackos smink

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!