Hogyan varázsolhatod bohém stílusúvá a lakásod?

Hogyan varázsolhatod bohém stílusúvá a lakásod?

Címlap / Otthon / Dekor / Hogyan varázsolhatod bohém stílusúvá a lakásod?

A bohém stílusra a színes, bohókás és kicsit rendezetlen összhatás jellemző, de a népies minták és a különböző anyagok variálása is gyakori. Ha egy-egy szobát vagy csak a nappali egyik sarkát rendeznéd be így, íme egy kis inspiráció!

Álmodozz!

A bohém stílus nagyon színes kiegészítői mellett jól megférnek a fehér falak és a fehér bútorok, ami egy igazi csajos, kuckós hálószobához tökéletes választás. Nincs más dolgod, mint feltenni néhány légies függönyt – egy fényáteresztőt világos színben, és egy kicsit sötétebb, de nem túl vastag sötétítőfüggönyt. Ez a stílus a sok-sok különböző anyag összhatásától lesz igazán kényelmes és imádnivaló, így ne félj a pihe-puha szőnyegektől, a rojtos vagy pompomos ágytakaróktól és párnáktól, vagy épp a mintás pokrócoktól!

Mindennapi életterek

Azokat a tereket, amelyekben sok időt töltötök, érdemes funkcionálisan berendezni. A bohém stílusba abszolút belefér, hogy sok-sok párna, puff és kényelmes, puha anyagok lepjék el a lakást. 

Ha a nappalidat szeretnéd így berendezni, akkor tegyél arról, hogy minél több anyag és felület látszódjon abból, amit egyébként is használsz. A kanapédra teríts egy horgolt vagy azték mintás pokrócot, sorakoztass fel több párnát, és a fal dekorálásáról se feledkezz meg! Ha elég nagy a tered, akkor az egyik sarokba feltehetsz egy függőágyat is, ahova bekuporodhatsz a kedvenc könyveddel.

Hogyan varázsolhatod bohém stílusúvá a lakásod?
Galéria / Hogyan varázsolhatod bohém stílusúvá a lakásod?

Csodás fények

A jól megválasztott világítás minden otthont meghitté és barátságossá tesz. Ha te is szeretnéd egy kicsit otthonosabbá tenni a lakás különböző helyiségeit, akkor figyelj arra, hogy a központi világítás mellett megfelelő hangulatvilágítás is legyen mindenhol.

A hálószobában használj egy narancsos fényt adó sólámpát vagy egy természetes anyagból készült állólámpát, a nappalidban a kanapé mögötti falra tegyél egy sárgás fényű égősort vagy kisebb lampionokat, és persze ezek mellett a gyertyákról se feledkezz meg. Minél több van, annál jobb, a nagyobbaktól elkezdve a kisebb színes mécsesekig.

Színek

Ahogy már említettük, a bohém stílus szívesen párosítja össze a különleges mintákat és a merész színeket. Olyan, nem mindennapi megoldások teszik a tereket igazán különlegessé, mint a padló vagy a falak többféle színre festése. A konyhát, nappalit például szuperül fel tudja dobni egy sárga, zöld, kék padló- vagy falrész. A bohém stílus nagyon jól kombinálható a keleti stílussal is, ami az izgalmas színkombinációkban, a mintákban és a török stílusú lámpásokban jelenik meg.

Tipp: Ne félj tehát az elsőre össze nem illő szín- és mintakombinációktól, jöhet a rózsaszín a sárgával, a zöld a kékkel, az azték minta a népies mintákkal!

Dekoráció

Bár már néhány példát említettünk a bohém dekorációval kapcsolatban, ez pontosan az a stílus, ahol nem lehet kifogyni az ötletekből. A lámpások, lampionok, égősorok és gyertyák mellett fontos a kényelem, amit puha anyagokkal, párnákkal és takarókkal tudsz elérni. Mint minden stílusnál, itt is fontos, hogy évszaknak megfelelő növények és virágok is legyenek a lakásban, amiket színes, fonott kaspókba vagy mozaikszerű tartókba is tehetsz. Az is nagyon különleges megoldás lehet, ha a konyhádba vagy a fürdőszobádba színes, mintás dekorcsempét választasz, hiszen ez egyedivé teszi majd az egész helyiséget.

VIDEO Így viseled az egyedüllétet, csillagjegyed szerint

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!