Hogyan tüntessük el a szem alatti karikákat?

Hogyan tüntessük el a szem alatti karikákat?

Címlap / Stílus / Arc / Hogyan tüntessük el a szem alatti karikákat?

A szem alatti karikák gyakran keltik a fáradt, kialvatlan ember benyomását, ráadásul sajnos öregítenek is. Ezért érdemes néhány egyszerűbb eszközzel felvenni velük a harcot.

Jég

Nagyon elterjedt módszer, hogy reggel, fürdés után, de még arcápolás előtt egy jégkockával simítsuk át a szemünk környékét.
Körözzünk óvatosan, ne nyomjuk a szemünkre, de csináljuk addig, amíg a jégkocka el nem olvad. Tekintetünk látványosan fiatalosabb lesz tőle!

Kamilla borogatás

A kamilla minden gyulladásra és duzzanatra kiváló. Készítsünk belőle erős főzetet, vagy egyszerűen csak egy elhasznált kamilla filtert tegyünk a szemünkre, amíg még kellemes meleg, és hagyjuk rajta minimum 10 percig. Vigyázzunk azonban a kamilla bőrszárító hatásával!

Teás tasak borogatás

A kamilla mintájára bármilyen más teás filter is jól jöhet, ha szeretnénk minél előbb eltávolítani a szemünk alatti táskákat.
A legjobb a használt fekete tea filter – ez a tea ugyanis nem csak bennünket élénkít, de bőrünket, szemünket és tekintetünket is frissé varázsolja!

Uborka

Klasszikus módszer az uborkakarika, amit leggyakrabban fürdés közben szoktak a szemre tenni, majd így relaxálni 10 percig, amíg az uborka eléri frissítő hatását.
A legjobb, ha a friss uborkából, amit például ebédhez készítünk elő, egyszerűen levágunk néhány szeletet estére!

Burgonya

Duzzanatokra régi népi módszer szerint félbe vágott burgonyadarabokat tettek. Nagyon hatásosan működik ugyanez a szem körüli karikák vagy duzzanatok esetében is: vágjunk kb. fél centis szeleteket és tegyük a szemünkre, vagy alá. Használjunk frissen felvágott zöldséget!

Homeopátia

A homeopátia is ismeri a szem alatti táskák jelenségét és különböző ásványi anyagok pótlását javasolja megoldásként.
Leggyakoribb gyógymód a Schüssler só kúra, amivel néhány hét elteltével a szem alatti karikák eltüntethetőek. A megfelelő étrend betartásával ez az állapot stabilizálható.

Arcdiagnosztika

A szemünk alatti táskákat mindenki szeretné eltüntetni, különösen akkor, ha azok megváltoztatják a bőrünk eredeti színét.
Előtte azonban érdemes lehet arcdiagnosztika segítségével tanulmányozni ezeket: a lilás szín kalcium- vagy vashiányra, míg a sötét barna szín csökkent kálium szintre utalhat.

Korrektor

Ha már késő a zöldségekhez, jég nincs otthon és még nem kezdett hatni a homeopátia sem, de rohannunk kell a munkahelyünkre, akkor áthidaló megoldásként válasszunk egy jó korrektort.
A sárgás árnyalatúak kiválóak a szem alatti táskák elfedésére, ugyanis semlegesítik a lilás színt. A barnákkal és rózsaszínekkel azonban vigyázzunk, mert akár erősítheti is a lilás árnyalatot.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást