Háztartás / Otthon

Hogyan tárold az ékszereidet?

Hogyan tárold az ékszereidet?

Manapság abszolút virágkorukat élik a kiegészítők, márpedig a sok-sok csodás bizsu megérdemli a méltó tárolást, hogy sokáig betölthesse eredeti szerepét. Ha ügyelsz az elhelyezésükre, akkor a bizsukkal nem csupán díszítheted a környezetedet, azt is elérheted, hogy ne kelljen az összekuszálódással bajlódnod már korán reggel.

Elő a dobozokkal!

A klasszikus dobozok nagyon jó szolgálatot tehetnek, de nem minden bizsu esetében. Bár vásárolhatsz eredeti ékszerdobozokat is, erre a célra abszolút tökéletes egy hagyományos szerszámosláda, amit egy-kétezer forintért beszerezhetsz a boltokban. 
A sok-sok apró rekesz biztosítja, hogy a bizsuk ne keveredjenek egymással, s ha kellő türelemmel bírsz, érdemes típusonként különválogatnod őket, hogy minél előbb elkészülhess, ha sietned kell.
A teljesen egyszerű dobozok sajna nem felelnek meg az ékszerek tárolására, főleg nem akkor, ha ömlesztve pakolnál mindent. Ha nincsenek rekeszek, a nyakláncokba beleakadnak a fülbevalók, a karkötők rátekerednek egymásra, egyszóval az elválasztásra minden esetben szükséged lesz.

Klasszikus ékszertárolás

Az ékszerdobozokon felül akad még egy módja a klasszikus bizsutárolásnak, ez pedig nem más, mint az ékszerfa. A boltokban kapható változatokkal az a probléma, hogy általában kicsik, ráadásul nyakláncot alig-alig lehet rájuk lógatni, sokkal inkább alkalmasak a gyűrűk és a fülbevalók tárolására
Amennyiben van rá módod, készíttethetsz a saját igényeidnek megfelelő ékszerfát, valódi fából, vagy kovácsoltvasból, de ha kreatív vagy, erősebb drótból és gyöngyökből akár te magad is barkácsolhatsz egy nagyszerű ékszertartót. 

Lógasd fel!

Ez a legnépszerűbb módja a bizsuk tárolásának, hiszen megannyi módon fel lehet őket lógatni, így akár dekorálni is lehet a segítségükkel. 
Ha elrejtenéd a bizsujaidat, akkor a szekrényed belső ajtajára feszíts ki egy fém vagy fa rudat, esetleg egy vastag madzagot, s ezen áthurkolhatod a nyakláncaidat, fellógathatod rájuk a fülbevalóidat. 
Amennyiben szem elé tárnád az ékszereidet, felhasználhatsz egy parafatáblát, nagyobb képkeretet, vagy egy türköt, de akár kifejezetten díszítő céllal a falra is szerelhetsz néhány fogast, karnist.

Tárold látványosan!

Ha nincs gondod a szűk hellyel, akkor kényelmesen szétpakolhatod a bizsuidat. A legtökéletesebb, ha van egy több fiókkal bíró fésülködőasztalod, amiket egytől egyig megtömhetsz szépséges ékszerekkel. 
A rekeszeken, vagy akár jégkockatartókon felül van látványosabb módja is a tárolásnak, példának okáért a régi kerámiacsészék, vagy gyertyatartók, amik egymás mellé állítva még felülről is jól mutatnak.
Minden csészébe kerülhet néhány bizsu, öt-hat pár fülbevaló, nyaklánc, karkötő, ezeket könnyen szét tudod válogatni akkor is, ha sietned kell.

Rendszerezd a karkötőket!

Ha leginkább a karkötőket imádod, akkor az egyik leghasznosabb kiegészítő számodra egy papírtörlőtartó lesz. 
Ezekből számtalan formájú darabot beszerezhetsz, kezdve a fémektől, a műanyagon keresztül egészen a fáig, vagy a saját készítésűig, nem is beszélve a különféle méretekről. 
Az egymásra halmozott karkötőket nem kell egyesével leszedni, ha használnád őket, mivel rugalmasak, akár az alsót is könnyedén le fogod tudni emelni.

Csoportosíts!

Bármelyik tárolási módot is választod, mindenképpen érdemes szín és típus szerint csoportosítanod a bizsujaidat. Amikor összeállítod a szettedet, elegendő lesz csak ránézned az ékszereidre, és máris tudni fogod, melyik lesz a legideálisabb az adott napra. 
Ha ügyelsz a tárolásra és a rendszerezésre, csak néhány másodperc lesz, hogy tökéletesen feldobd a megjelenésedet.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást