Életmód / Ezotéria

Hogyan szeretnek a Halak? A Halak szerelmének fény- és árnyoldalai

Hogyan szeretnek a Halak? A Halak szerelmének fény- és árnyoldalai

A Halak a legérzelmesebb és leggyengédebb emberek közé tartoznak, akik ráadásul valódi ábrándozó, romantikus alkatok. E tulajdonságaik miatt egyszerre lehet megélni mellettük a szerelem legjavát, és persze az összes nehézségét is.

Ábrándozó jellemének köszönhetően a Halak mellett sokszor érezheted azt, hogy ez a férfi szinte nem is ebben a világban él: néha olyan, mintha el lenne varázsolva, és hiába beszélsz neki, olyan, mintha meg sem hallaná. Az csak hab a tortán, hogy sokszor nem a pontosság és megbízhatóság mintaképei, ezért – ha te éppen ennek az ellentettje vagy – nehezen viselheted az ő természetüket, hozzáállásukat.

Nem lesznek könnyen és sokszor szerelmesek

Annak ellenére, hogy milyen ábrándozó, romantikus alkatok – vagy talán éppen azért –, a Halak nem esnek egykönnyen szerelembe. Általában nem jellemző rájuk, hogy sok partnerük lenne, vagy azért, mert nem is engednek senkit közel magukhoz, vagy azért, mert nagyon gyorsan megtalálják maguk mellé a nagy Őt. Innentől kezdve pedig bezárulnak náluk az ajtók, talán nincs is más olyan jegy, aki ennyire a monogámiára lenne hangolva.

A szerelmes Halak szerencsére tényleg maga a megtestesült lovag: a tenyerén hordoz, bókol, lépten-nyomon kedveskedik, lesi a lehetőségeket, hogy kifejezze, mennyire szerelmes.

A jegy szülöttei ilyenkor az irányítást is gond nélkül átengedik a partnerüknek, egyáltalán nem foglalkoznak a „klasszikusnak” mondott férfi-női szerepekkel.

Hogyan szeretnek a Halak? A Halak szerelmének fény- és árnyoldalai

Az önbizalmuk nem igazán teljes

Nehezíti az ismerkedési fázist, és a későbbiekben a gondtalan párkapcsolati életet is, hogy a Halak jegyűek nem kifejezetten magabiztosak. Pont emiatt hajlamosak a féltékenységre is.

Bár nagyvonalúan tudnak viselkedni a szerelemben, ezt csak akkor engedik meg maguknak, ha folyamatosan pozitív visszajelzéseket kapnak, miközben a kiszemelt türelmesen kivárja a Halak komótos hódítását.

Egy ilyen jegyű férfit tehát nem lehet és nem is szabad lerohanni, nem ajánlatos nála kezdeményezni, legalábbis nem nyíltan. Ha mégis ilyen férfit szemeltél ki magadnak, sokat, de viszonylag szolidan kell flörtölnöd vele, a határozottság könnyen elriaszthatja.

Nehéz kiismerni, ugyanis gyakran nem várt módon reagál egy-egy eseményre. Így aztán nagyon régóta kell ismerned ahhoz, hogy biztosan elmondhasd, ki tudod számítani a lépéseit. Mellette szól ugyanakkor, hogy nagyon empatikus, kedves, nem csak a szerelmével, hanem úgy általában az emberekkel, ami sokszor ritkaságszámba megy – különösen az egyedülálló férfiak körében.

Bár ennek gyakran az ellenkezőjét mutatja, a Halak általában nagyon jó szellemi képességekkel rendelkezik, de hol az önbizalomhiánya, hol az érzelmei, hol pedig a számára zavaró körülmények tartják vissza attól, hogy ezt az oldalát is megmutassa.

A szívükre és a megérzéseikre hallgatnak

Hogyan szeretnek a Halak? A Halak szerelmének fény- és árnyoldalai

A Halak nemtől függetlenül spirituális beállítottságúak. Gyakran tapasztalhatod azt a társaságukban, hogy ebbe az irányba kalandoznak a gondolataik, de még saját maguk számára is nehezen öntik szavakba érzéseiket.

A Halak férfi nem igazán a tettek, sőt, még csak nem is a szavak embere: ő sokszor jobban hisz a puszta együttlétben, a hallgatás örömében, a szavak nélküli egymásra hangolódásban.

Próbálja megtalálni azt az embert, akivel spirituális szinten is összekapcsolódhat, és ha ez sikerül, akkor igyekszik örökre maga mellett tudni választottját.

Képek forrása: bernardbodo/Depositphotos.comDmitryPoch/Depositphotos.com

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást