Hogyan kezdj el a barátnőd exével randizni?

Hogyan kezdj el a barátnőd exével randizni?

Címlap / Szerelem / Párkapcsolat / Hogyan kezdj el a barátnőd exével randizni?

Nem számít, hogy lassan majdnem nyolcmilliárd ember él ezen a bolygón, azt nem tudod megválogatni, hogy közülük melyikbe leszel szerelmes. Ha az éppen az egyik barátnőd exe, nagyon kényes szituációba kerülhetsz, amiben kifejezetten nehéz úgy navigálni, hogy ne sérüljön senki. Lehet viszont ezt is okosan csinálni – ha a barátnőd volt pasijával akarsz együtt lenni, érdemes megfogadni az alábbi tippeket.

Lehet, hogy el fogod veszíteni a barátnődet

Mindegy, mikor szakítottak, milyen hosszú és egyébként mennyire boldog kapcsolat volt az övék, előfordulhat, hogy a barátnődnek rosszul esik majd együtt látnia titeket. Ez persze nem szabályszerű, és lehet, hogy egyáltalán nem zavarja a helyzet, de előbb mindenképpen üljetek le, és beszéljétek meg. Számítanod kell arra is, hogy ha azt mondja, nem fogja zavarni a helyzet, később mégis kevesebbet akar majd látni, mert kényelmetlenül érzi magát melletted. Ez benne van a pakliban, gondolkodj el rajta, megéri-e számodra.

Számít, hogyan szakítottak

Attól függetlenül, hogy a szakítás egyetértésben zajlott, nem volt nagy vita, még lehet, hogy komoly sebeket ejtett mindkét félen. Elsősorban a barátnőd érzéseit kell itt most figyelembe venned, és kifaggatnod arról, mennyire viselte meg a szakítás, és mennyire sikerült túllépnie rajta. Ne felejtsd el, hogy elveszített valakit, akit valaha nagyon szeretett – te pedig éppen ezeket a sebeket készülsz feltépni benne.

Kommunikálj!

Nemcsak a párkapcsolatokban, a baráti kapcsolatokban is nagyon fontos, hogy hatékonyan tudjatok egymással kommunikálni. Itt most nem csak arról van szó, hogy szólj előre a barátnődnek, mire készülsz, hanem arról is, hogy a kapcsolat közben is beszéljetek arról, kinek milyen érzései vannak a helyzettel kapcsolatban. Így elkerülhetitek a félreértéseket, ráadásul a barátnőd is érezheti, hogy ugyanúgy fontos számodra ő is, nem került hátrébb a rangsorban az exe mögé.

Mindenképpen vesézzetek át minden furcsa és rizikós helyzetet, hogy minimalizáljátok a problémák esélyét.

Lehet, hogy ugyanazokkal a problémákkal kell szembenézned, mint a barátnődnek

Gondolj bele: ugyanazt a srácot választottad, ő valószínűleg nem változott meg gyökeresen azóta, hogy a barátnőddel volt együtt. Persze vannak olyan tulajdonságok, amiket egy adott kapcsolat hoz ki a másikból, de könnyen lehet, hogy neked is ugyanazokkal a problémákkal kell majd szembenézned, mint a barátnődnek kellett, és ezekkel nem is biztos, hogy fordulhatsz majd hozzá. Jól gondold meg, hogy mindezt a nyakadba szeretnéd-e venni – hiszen már tudod, mik azok, amikben ők nem passzoltak össze.

Kép forrása: jolopes/Depositphotos.com

VIDEO 6 dolog amit soha ne érints meg más házában

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást