Hogyan érjük el a lelki kiteljesedést?

Hogyan érjük el a lelki kiteljesedést?

Címlap / Életmód / Egészség / Hogyan érjük el a lelki kiteljesedést?

A lelki növekedés a belső ébredés folyamata. Ez azt jelenti, hogy az ébredéssel rájösz bizonyos egyetemes igazságokra, túllépve az elmét, az egot és tudatába kerülsz annak, ki vagy valójában.

A lelki növekedés

Ennek a folyamatnak a során el kell hagynunk minden irreális, rossz gondolatot és egyre jobban megismerjük saját magunk belső világát. Ez a folyamat feltárja a belső szellemet, amely az ego-személyiségünk mögé van rejtve. Mindenki számára fontos a lelki fejlődés, de ahhoz tudni kell elszakadni a világ zajától és önmagunkra figyelni.
A lelki növekedés kiteljesítésével az élet feszültség, félelmek és szorongás mentes lesz. Annak a felfedezése, hogy kik vagyunk valójában, eltérő megközelítést ad az életről. Ez alatt megtanuljuk, hogy ne a külső körülmények befolyásolják belső létünket és gondolkodásmódunkat.

Olvass!

Olvass lelki, felemelő könyveket, amelyek lelki nyugalmat okoznak. Az amit olvasol, felhasználható mindennapi életedben is.

Meditálj

Minden nap legalább 15 perc meditációra van szükségünk. Olvasd el a Meditáció kezdőknek c. cikkünket.

Nyugalom

Tanuld meg nyugalomba helyezni magad koncentrációs gyakorlatok és meditáció segítségével.

Test és lélek

Ha rájösz arra a tényre, hogy egy lélek vagy fizikai testtel és nem egy test lélekkel, akkor valóban el tudod fogadni önmagad és megváltozik az élethez való hozzáállásod.

Nézz magadba

Nézz magadba és lásd meg legbelsőbb gondolataidat is. Derítsd ki mi az, amitől tudatosnak és elevennek érzed magad.

Gondolkodj pozitívan

Ha azon kapod magad, hogy negatív gondolataid vannak, azonnal kapcsold ki és válts pozitív gondolatokra. Kell tudnod irányítani magad és gondolataidat. Nyisd ki az ajtót a pozitív dolgoknak és zárd ki a negatívakat.

A boldogság váljon szokássá

Fejleszd ki a boldogság nevű szokást, mindig nézd az élet napos oldalát és törekedj mindig a boldogságra.
Bár elcsépelten hangzik, de a boldogság valóban belülről jön. Ne hagyd, hogy a külső tényezők határozzák meg boldogságodat.

Gyakorolj akaraterőt

Az akaraterőt és döntéshozatali képességet gyakorolni kell. Ez erősít meg és tartja irányítás alatt elmédet.

Mondj köszönetet

Adj hálát az Univerzumnak mindazért, amivel megajándékozott: az életért, a természetért, az érzésekért és egyáltalán mindenért.

Tanúsíts türelmet és megértést

Szoktasd magad türelemre, tapintatra és mások megértésére. Ha ez sikerül, kevésbé tudsz sérülni és a problémák felett érzed majd magad.

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást