Hogyan éljünk boldog, bensőséges házasságban?

Hogyan éljünk boldog, bensőséges házasságban?

Címlap / Szerelem / Párkapcsolat / Hogyan éljünk boldog, bensőséges házasságban?

Hogyan tehetjük még boldogabbá házasságunkat?

Mi lehet az, amit másképp csinálnak a boldog házaspárok mint azok, akik úgy írják le házasságukat, hogy „elmegy”? Valójában a különbség két ilyen házasság között nem nagy. „Amikor végignézünk pár boldog házaspáron, az ember rögtön tudja, hogy ez nem órák nehéz munkája,” mondja Terri L. Orbuch, Ph.D kutató, aki 373 házaspárt tanulmányozott 22 év alatt. „Apró kis viselkedési és hozzáállási különbségek ezek, amelyek teljesen megváltoztathatják a két ember közötti kapcsolatot” Felsorolunk pár tippet Orbuch könyvéből, hogyan tegyük házasságunkat még sokkal jobbá.
Próbáljátok megérteni egymás szükségleteit

„A legfőbb oka a házasságok felbomlásának nem a konfliktus, hanem a kommunikációs problémák és a szexuális inkompatibilitás,” mondja Orbuch. „A frusztráció — a napról-napra egyre növekvő csalódás partnered viselkedésében, — ennek van a legnagyobb romboló ereje.” Hogy feloszlassuk ezt a csalódást, osszuk meg egymással elvárásainkat. Lehet, hogy több gyöngédségre vágyunk, a másik pedig inkább több nyugalomra. „És jobb minél gyakrabban egyeztetni egymással ezeket az elvárásokat, mivel ezek idővel változhatnak”

Mutasd ki iránta a szereteted

Azok a férjek, akik szeretve érzik magukat, és ezt nem csak verbálisan, hanem gesztusokkal is ki tudjuk fejezni, kétszer nagyobb valószínűséggel megmaradnak házasságukban. És a férfiaknak kétszer akkora a szeretet igényük, mint a nőknek. „A nők állandóan kapnak pozitív visszajelzéseket kollégáktól, ismerősöktől, vagy akár idegenektől is, bókokat, olyanokat mint például az, hogy ‘szép a ruhád!’ és hasonlók. „A férfiak viszont nem kapnak annyi elismerést” El tudsz képzelni egy idegent, amint elhalad a férjed mellett az utcán és megdicséri öltözékét? Nem túl valószínű, ezért a férfiak feleségeik figyelmére számítanak. És a ‘hízelgésnek’ más haszna is van: nagyon valószínű, hogy ezeket a hálás férj viszonozza.

10 perces idő
Hetente egy randi-est

A randizás nagyon jó út a kapcsolatteremtésre, újra és újra, a kapcsolat felfrissítésére, de néha pár perc is elég. Legyen ez a 10 perces szabály: “szánjatok rá 10 percet a csevegésre, bármiről, a gyerekeket, kötelezettségeket, számlákat leszámítva,” mondja Orbuch. Felejtsd el anya régi tanácsát, hogy a titokzatosság jót tesz a házasságnak: Orbuch’s kutatása azt mutatja, hogy 98 százalékban a boldog házaspárok azt állítják, hogy bármiről el tudnak beszélgetni párjukkal. Nem csak mély, komoly beszélgetésekből ismerheted meg társad: minden, aminek segítségével megtudsz valami újat párodról, közelebb hoz hozzá. El lehet csevegni arról is, hogy miért gondoljátok, hogy a ti kutyátok a legmenőbb a lépcsőházban, vagy, hogy milyen szuper-erőkkel rendelkeznétek a legszívesebben. Az ilyen kis csevegések közelebb hoznak egymáshoz két embert, és elmélyítik kettejük között a kapcsolatot- segít megismerni egymás lelkivilágát, egy lépés a boldogság felé.

Koncentrálj a pozitívumra

A legkönnyebben helyrehozni egy kapcsolatot úgy lehet, hogy helyrehozzuk azt, ami nem működik, nem igaz? Nem. „A legjobban úgy lehet feldobni egy kapcsolatot, hogy pozitív elemeket adsz hozzá, megpróbálod felturbózni a szenvedélyt,” mondja Orbuch. „A pozitív energia jól eső érzéssel tölt el bennünket és jó irányba visz minket.” Ez nem jelenti azt, hogy nem érezheted magad rosszul, vagy nem beszélhettek semmi negatívumról, de „próbálj meg úgy tenni, mintha a negatívumok kölcsönhatásait méricskélnéd egy skálán….” mondja. „Ha szeretnél egy boldog házasságban élni, a pozitív oldalnak erősebbnek kell lennie a negatívnál.” Minél jobban értékeled a szeretetet és a vidámságot a házasságban, annál hamarabb lesz belőle boldog házasság.

VIDEO A legnyugodtabb kutyafajták

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást