Otthon / Háztartás / Stílus

Eddig rosszul pakoltál be a mosogatógépbe! Így kell

Öblíts!

Akkor is érdemes öblíteni, ha valamilyen nagyon zsíros, paradicsomos, pirospaprikás tányért szeretnél betenni a gépbe, hiszen bár a tányér valószínűleg tiszta lesz, a szennyeződések bekerülhetnek az öblítővízbe, és összefoghatnak más edényeket, a műanyagokon makacs elszíneződések keletkezhetnek.

Az öblítés akkor is hasznos lehet, ha folyamatosan pakolsz a gépbe, de csak később akarod elindítani. A tányérokon lévő ételmaradék erjedésnek, bomlásnak indulhat – pláne, ebben a nagy melegben – amitől aztán bebüdösödhet a gép.

Az öblítővíznek nem kell makulátlannak lennie, ez tényleg csak arra szolgál, hogy a szennyeződések nagyját eltávolítsa, tehát az összes edényt teheted ugyanabba a vízbe, így nem fogsz pazarolni.

Ne púpozd fel!

Ha korábban kézzel mosogattál – régi szép idők, ugye?– biztosan te is tapasztaltad, hogy az edényekből micsoda formás kis piramisokat lehet építeni, ahogy egyre csak púpozod őket a csurgatás során. Na, ez az, amit el kell felejtened a gép bepakolásakor.

Ha púpozod a dolgokat, azzal csökkented a mosogatás hatékonyságát, hiszen elzárhatod a víz útját, másfelől pedig akadályozhatod a forgókarok mozgását. Így inkább aprólékosan, minden egyes négyzetcentit kihasználva pakolj be, és arra is figyelj oda, hogy se alul, se felül, se oldalt ne lógjanak ki az edények, hiszen ezek akadályozhatják a tisztítást.

Olvastad már?  A szódabikarbóna 7 frappáns felhasználási módja: ezekre eddig nem is gondoltál

Evőeszközök

Az evőeszközöket mindig a nekik szánt tálcára, vagy kosárba tedd. Ha utóbbit használod, mindig nyéllel lefelé rakd be őket, még a késeket is, hogy élük ne sértse meg a műanyag kosárkát.

Fanyelű eszcájgot ne tegyél a gépbe – és természetesen deszkát se -, ugyanis a ragasztást feloldódhat, valamint a fa nagyon megszívja magát vízzel, és ez egyrészt csökkenti a többi eszközre jutó vízmennyiséget, másrészt pedig hiába szárad ki, a vegyszer benne maradhat, ezért nem lenne biztonságos a használata a későbbiekben.

Oldalak: 1 2