6 jel, hogy nem a megfelelő kozmetikai termékeket használod

6 jel, hogy nem a megfelelő kozmetikai termékeket használod

Címlap / Stílus / Arc / 6 jel, hogy nem a megfelelő kozmetikai termékeket használod

Hajlamosak vagyunk kísértésbe esni az új kozmetikumok láttán, ám hiába a nagy márka és a sokat ígérő reklámok, a bőrünk nem feltétlenül reagál jól az innovatív termékekre. Nem is gondolnád, milyen gyakran megesik, hogy valaki nem a megfelelő hidratálókrémet vagy éppen arclemosót használja, melynek hatására a bőr apró figyelmeztetőjelzéseket küld. Hogy megelőzd a bajt, a most következő tünetekre érdemes odafigyelned!

Égő érzés

Bizonyos kozmetikai termékekben található vegyszerek olykor túl erősnek bizonyulnak az érzékeny bőrűek számára, melynek hatására égő érzést tapasztalhatnak. Ha egy adott kozmetikum használata után hasonló reakció lép fel nálad, a legjobb, amit tehetsz, hogy azonnal lemosod a terméket!

Légy rendkívül elővigyázatos vásárlás során! Az érzékeny bőrűeknél olykor az anti-aging termékek okozhatnak problémát a bennük található retinoidok következtében. Ha a retinol felvitele után bőröd erősen égni kezd, konzultálj a bőrgyógyászoddal, mert lehet, hogy érdemesebb inkább egy lágyabb öregedésgátló összetevőre váltanod, mint például a C-vitamin vagy a rezveratrol!

Kiütések

Bár a kiütéseket sok minden kiválthatja, a probléma jelentkezhet allergiás reakcióként is bizonyos kozmetikumok hatására.

A smink- és bőrápolási termékek tartalmazhatnak allergén összetevőket, melyek általában a kozmetikum illata és általános megjelenése miatt fontosak.

Ebből adódóan bőrkiütéseket idézhetnek elő a tartósítószerek, a különböző illatanyagok, vagy akár a kozmetikumokban található akrilátok is. Ha gyakran tapasztalsz magadon ilyen tüneteket, érdemes allergiatesztet végeztetned, így tudni fogod, mely anyagokat kell elkerülnöd a jövőben.

Száraz, feszülő bőr

A száraz bőr egyesek számára teljesen természetes, ám ha bőröd erősen színtelenné válik, hámlani vagy feszülni kezd, érdemes megvizsgálnod az általad használt kozmetikumokat!

Bizonyos esetekben a nem megfelelő arctisztító termékek elvonhatják a természetes védőolajokat a bőrből, melynek hatására az dehidratálttá és szárazzá válhat.

Ha gyakorta tapasztalsz ilyen kellemetlen tüneteket, válassz olyan gyengédebb termékeket, melyek kiegyensúlyozott pH-értékkel rendelkeznek. Ne hagyd figyelmen kívül a jelzéseket, mert a folyamat hosszú távon tág pórusokhoz és korai ráncokhoz vezethet!

Zsíros bőr

Ha alapvetően nem a zsíros a bőrtípusod, de egyik napról a másikra elkezd fényesedni, azt okozhatja egy új termék is – a bőrünkön lévő olajréteg természetes védőgátat alkot, mely egy erősebb kozmetikum hatására megsérülhet.

Ennek következtében a bőr javító módba kapcsol, és elkezd nagy mennyiségben olajat termelni, hogy így kompenzálja a károkat. Ettől bőrünk zsírosnak és fényesnek hat.

A probléma kiküszöbölésére próbálj hialuronsavval átitatott szérumokat vagy krémeket használni, melyek hidratálják a bőrt anélkül, hogy felesleges olajat adnának hozzá.

Piros dudorok

Ha időről-időre piros dudorok jelennek meg a bőrödön, elképzelhető, hogy olyan termékeket használsz, amelyek túl nehezek a pórusaid számára.

Az olyan anyagok, mint például a naptejekben gyakran megtalálható oxybenzone eltömíthetik a pórusokat, így ronthatnak a pattanások állapotán is.

Konzultálj a bőrgyógyászoddal, és ellenőrizd, hogy az általad alkalmazott termékek nem tartalmaznak-e ilyen összetevőket!

Barna foltok

A barna foltok leggyakrabban nyáron, a nap hatására jelennek meg, ám ha a probléma akkor is fennáll, amikor naptejet használsz, akkor lehet, hogy a termékben kell keresned a hibát.

Ilyenkor elképzelhető, hogy a naptej nem nyújt megfelelő védelmet – ebben az esetben érdemes 30-as vagy magasabb faktorú termékre váltanod!

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást