6 jel, hogy van jövője a távkapcsolatnak

6 jel, hogy van jövője a távkapcsolatnak

Címlap / Szerelem / Párkapcsolat / 6 jel, hogy van jövője a távkapcsolatnak

Nem minden távkapcsolat reménytelen, és marad plátói szerelem egy életen át. Igenis akadnak olyan helyzetek, amikor komolyra fordulhat, s házassággal, családalapítással végződhet. Na de melyek azok a tényezők, amik által lehet jövője egy ilyen szerelemnek?

Ha igazán szerelmesek vagytok

E nélkül sajnos nem működhet, bármennyire könnyen tudjátok megoldani a felmerülő problémákat, amiket elsődlegesen a távkapcsolat állít közétek. Ha nem vagytok szerelmesek, nem érzitek úgy, hogy a másik nélkül nincs esélyetek a boldogságra, akkor előbb-utóbb a távkapcsolat is igazi nyűggé, gonddá válik majd, amitől igyekeztek gyorsan megszabadulni.
Elsőként tehát az érzelmeknek kell a helyükön lenniük, hiszen ha azok stimmelnek, akkor képesek lesztek legyőzni az időt és a távolságot egyaránt.

Ha meg tudtok bízni egymásban

Minden kapcsolatban kihívás, hogy a felek hűségesek legyenek egymáshoz, s úgy tudják a másikat szabadon hagyni, hogy mégis állandóan jelen van a bizalom a viszonyban. Ennek elérése korántsem lehetetlen feladat, de jóval könnyebb, ha szerelmünk tárgya minden egyes éjszaka mellettünk hajtja álomra a fejét.
A bizalom tehát akkor is fontos, ha együtt élsz valakivel, de akkor még kiemelkedőbb szerepe van, ha több ezer kilométer távolságból kell bizonyítanotok hűségeteket.

Ha képesek vagytok áldozatot hozni

Akárhogy is ismerkedtetek meg, legalább egyikőtöknek le kell mondania az otthonáról. Bár manapság a fejlett közlekedési hálózatnak köszönhetően nem igazán akadnak legyőzhetetlen távolságok, ha össze akartok költözni, valamelyikőtöknek lépnie kell.
S az bizony igen nagy áldozat, hogy adott esetben te legyél az, aki itt hagyja a szeretteit, barátait azért, hogy egy távoli országban boldog legyen szíve választottjával.

Ha közösek a jövőképeitek

Akár arról legyen szó, hogy ki költözik kihez, vagy éppen hol telepedtek le, akár arról, hogy mikor kívántok családot alapítani, egyeznie kell a jövőképeteknek.
Ez még egy „hétköznapi” kapcsolat esetén is kiemelten fontos, nemhogy egy olyan viszony során, amikor jóval több kompromisszumra és egyeztetésre van szükségetek ahhoz, hogy később boldogok lehessetek.

Ha egy ideig egyedül is boldogultok

Nem csak azt kell szem előtt tartanotok, hogy mi lesz majd pár év múlva, ha végre ténylegesen együtt tudtok lenni, hanem azt is figyelembe kell vennetek, hogy mit tartogat számotokra a jelen. Bár tény és való, hogy a céljainkért kitartóan kell dolgoznunk, az is legalább ennyire igaz, hogy nem szabad szem elől tévesztenünk a jelenünket sem.
Ha boldogtalan, állandóan szomorú és elkeseredett vagy az aktuális helyzet végett, akkor lépned kell, vagy erre, vagy arra.

Ha meg tudjátok oldani a találkákat

Egy távkapcsolat sem működhet túl sokáig, ha nem tudtok legalább háromhavonta találkozni, s akkor hosszabb időt együtt tölteni. Ha ez a lehetőség nem adott, akkor nem derül időben fény arra, hogy a való életben milyen a másik.
Mert bár mindenkinek van egy énje, amit akár az interneten keresztül is tökéletesen képes közvetíteni, azért egészen más valakire naponta néhány kellemes, jókedvű órát szentelni, mint együtt élni vele, s elviselni a rigolyáit, a rossz tulajdonságait.

VIDEO Ők a legkedvesebb és egyben legszebb csillagjegyek

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!