Tökéletes folyadékpótlás a nyári kánikulában ez a főzést nem igénylő uborkaleves. Kaporral és csíkokra vágott lazaccal bolondíthatod meg.
Hozzávalók
2 darab kígyóuborka 2 evőkanál petrezselyem (friss, apróra vágott) 2 evőkanál kapor (friss, apróra vágott) 2,5 dl joghurt 2,5 dl tejszín só bors citromlé 8 dkg lazac (ízlés szerint)
Elkészítés
Hámozd meg az uborkákat, vedd ki belőle a magokat, és vágd apró kockákra. Add hozzá a petrezselymet, a joghurtot és a tejszínt, majd turmixgépben dolgozd el krémes állagúvá. Ízesítsd sóval és borssal. Adhatsz még hozzá egy kevés csíkokra vágott lazacot is. Tálaláskor szórd meg kaporral.
Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!
Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!