Hideg uborkaleves

Hideg uborkaleves

Címlap / Életmód / Receptek / Hideg uborkaleves

Tökéletes folyadékpótlás a nyári kánikulában ez a főzést nem igénylő uborkaleves. Kaporral és csíkokra vágott lazaccal bolondíthatod meg.

Hozzávalók

2 darab kígyóuborka 2 evőkanál petrezselyem (friss, apróra vágott) 2 evőkanál kapor (friss, apróra vágott) 2,5 dl joghurt 2,5 dl tejszín só bors citromlé 8 dkg lazac (ízlés szerint)

Elkészítés

Hámozd meg az uborkákat, vedd ki belőle a magokat, és vágd apró kockákra. Add hozzá a petrezselymet, a joghurtot és a tejszínt, majd turmixgépben dolgozd el krémes állagúvá. Ízesítsd sóval és borssal. Adhatsz még hozzá egy kevés csíkokra vágott lazacot is. Tálaláskor szórd meg kaporral.

VIDEO Így viseled az egyedüllétet, csillagjegyed szerint

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!