HER2 Tavaszi Klubnap – Személyre szabott gyógyászattal a rák ellen

HER2 Tavaszi Klubnap – Személyre szabott gyógyászattal a rák ellen

Címlap / Életmód / Egészség / HER2 Tavaszi Klubnap – Személyre szabott gyógyászattal a rák ellen

100 évvel ezelőtt még csak tízféle rákbetegséget tartottak számon. Mára szinte nincs olyan szerv, amelyet ne támadhatna meg a rettegett kór.

Ha két betegnél ugyanazt a betegséget diagnosztizálják, akkor is előfordulhat, hogy különbözőképpen reagálnak ugyanarra a terápiára. Az egyik betegnél hatékony a kezelés, míg a másik páciens kellemetlen mellékhatásokat tapasztal a terápiás célok elérése nélkül.

Ezek a különbségek a betegek genetikai és egyéb biológiai eltéréseiből fakadnak. A személyre szabott gyógyászati megközelítés lényege, hogy betekintést nyerjünk ezekbe az eltérésekbe molekuláris szinten olyan tesztek és gyógyszerek kifejlesztése révén, amelyek speciális betegcsoportok szükségleteit elégítik ki

A legfőbb cél olyan egészségügyi technológiák  biztosítása, amelyek elsőrendű választásként szolgálnak a diagnózis felállításához, ezzel segítve a klinikust  azon terápia kiválasztásában amely a legalkalmasabb  a beteg számára.

A személyre szabott gyógyászat egyik legfontosabb alapköve a diagnosztika és a klinikum rendkívül szoros együttműködése.

A HER2 receptor, K-RAS, BRAF és egyéb génmutációk azonosításával már emlőrák, tüdőrák, HIV, hepatitisz, oszteoporózis és számos további indikációban lehetővé vált a személyre szabott gyógyászat a célzott diagnosztikai eszközök és a biológiai terápiák biztosítása révén.

Az RTL Klub Egészségkalauz magazinja rendszeresen beszámol a legújabb módszerekről, a Magyar Rákellenes Liga által működtetett HER2 Klub törekvéseiről. Az Egészségkalauz csapata, Karda Bea és a HER2 klub vezetősége március 8-án 15 órakor az Aranytíz Kultúrházban várják az érintetteket, családtagjaikat és az érdeklődőket. 

A programon való részvételhez előzetes regisztráció szükséges az [email protected] e-mail címen, illetve a 06-30-446-9028-as telefonszámon.

VIDEO Ők lesznek 2024 legszerencsésebb csillagjegyei

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást