Hozzávalók a tésztához:
15 dkg liszt
12 dkg porcukor
6 tojás
A krémhez:
40 dkg vaj / margarin
30 dkg porcukor
9 tojás
1 vaníliarúd kikapart belseje
1 csomag vaníliás pudingpor
15 dkg tortabevonó csokoládé
A cukormázhoz:
15 dkg cukor
1 – 2 csepp ecet
Díszítéshez:
200 ml habtejszín
Elkészítése:
1. A cukor kétharmadát és a tojások fehérjét kemény habbá verjük habverő segítségével. A maradék cukrot a tojások sárgájával világosra kavarjuk. A tojáshabot a sárgájához csorgatjuk és közben kevergetjük. Hozzákeverjük a lisztet és homogén állagúvá keverjük.
2. Kikenünk egy tortaformát. Sütőpapírból kivágunk 6 tortaforma nagyságú lapot. Az első papírt elhelyezzük a tortaformában. Elosztjuk a masszát 6 részre, felkenjük a sütőpapírra az első rendet és megsütjük. Ugyanígy megsütjük a következő 5 lapot is. Végezzük amilyen gyorsan csak tudjuk az egész procedúrát, mert a habnak nem tesz jót ha sokat áll. A sütő közben 180 C° fokon legyen.
3. Felolvasztjuk a csokoládét és összekeverjük a habosított vajjal. Külön tálban elkeverjük az egész tojásokat a cukorral, pudinggal, és a vaníliás cukorral, majd gőz fölött, folyamatos kevergetés mellett besűrítjük. Levesszük a gőzről és kihűlésig habosra verjük, majd a csokoládés vajjal könnyedén eldolgozzuk.
4. A lapokat a krémmel rétegesen egymásra tesszük. Mielőtt az utolsó lapot is feltennénk, bevonjuk az olvasztott cukorból és ecetből készült cukormázat, felszeleteljük megvajazott pengéjű forró vízbe mártott késsel és a torta tetejére helyezzük. Tejszínhabbal díszítjük.