A narancs igazi C-vitamin-bomba, ihatjuk frissen facsarva, feldobhatjuk vele a sütiket, husikat, de a konyhán kívül is juthat szerep ennek a szuper gyümölcsnek! Mutatunk néhány praktikus dolgot, amire felhasználhatod.
3/7 Tisztítószernek
A narancs, akárcsak a citrom, kiváló segítség a konyhában akkor is, ha nem sütésről és főzésről van szó, hanem takarításról és folteltávolításról. Még a zsírfoltokkal is felveszi a harcot!
Vágd félbe a narancsot, és szórd be a húsos, belső részét konyhasóval!
A csapra száradt vízkövet és a csempékre ragadt zsírfoltokat is megpróbálhatod ezzel a kellemes illatú, természetes tisztítószerrel eltávolítani.
Ha a tűzhelyed feletti csempék elég makacs szennyeződéseiről van szó, a narancsos takarítás előtt forralj fel vizet, és töröld át vele a felületet, hogy a zsírpöttyök jól fellazuljanak!
A cikk a hirdetés után folytatódik a következő oldalon, lapozz!