5 hasznos tanács, hogy végre a saját lábadra állj

5 hasznos tanács, hogy végre a saját lábadra állj

Címlap / Életmód / Egészség / 5 hasznos tanács, hogy végre a saját lábadra állj

Felbecsülhetetlen érzés az anyagi függetlenség, amikor már nem szorulsz rá más támogatására. Rögösebb út, mert egyszerűbb becsengetni a szülőkhöz egy kis fizetés kiegészítésért, de hidd el ezek a szűkös évek a te javadra válnak majd. Addig is segítünk az önállósodásban.

Tartsd magad az elveidhez

Vagyis, ha elhatároztad, hogy többé nem kérsz a szüleidtől pénzt, akkor tartsd is ehhez magad! Könnyű kijelenteni, hogy soha többé nem kérsz senkitől semmit, de a gyakorlatban ezt nehezebb teljesíteni, mint gondolnád. Viszont azért nem lehetetlen, egyszerűen csak elhatározás kérdése.

Például, ha hónap végén meglátod álmaid cipőjét, amire csak akkor lenne pénzed, ha egy hétig kizárólag levegővel táplálkoznál, akkor ne az legyen az első, hogy hívod a rokonságot, hogy ki szeretne téged meglepni egy gyönyörű cipővel, hanem várd meg a következő fizetésedet és mérlegelj, hogy valóban szükséged van e rá.

Nincs mese, spórolnod kell!

Ez a kemény valóság! Sajnos a szárnybontogató évek nem a Chanel kosztümökről szólnak, hanem arról, hogy a számláidat ki tudd fizetni. Ez viszont ne vegye el a kedved az élettől, mert maga Coco Chanel is jó pár nehéz év után jutott el odáig, hogy ő legyen a divatvilág egyik legnagyobb alakja. Sokkal jobb érzés, mikor látod, hogy a kemény erőfeszítéseidnek idővel meg lesz a gyümölcse és te magad érted el azt az anyagi színvonalat, amiről álmodtál.

Ehhez viszont az szükségeltetik, hogy redukáld a felesleges kiadásaid számát. Igenis nézd meg, hogy mire költesz, figyeld az akciókat és kizárólag azokat a ruhákat vedd meg, amibe beleszeretsz. Rengeteg jó second hand bolt van már hazánkban is, ahol csupa egyedi darabokkal találkozhatsz és persze az áruk is megfizethető.

Tűzz ki célokat magad elé!

Nagyon motiváló tud lenni, ha egy általad kitűzött célért küzdhetsz, ami lehet egy táska, cipő, vagy egy utazás is akár.

Ez rávesz a spórolásra és arra, hogy ne szórd eszetlenül a pénzt. Tegyél ki a lakásodba egy képet arról a dologról, amire annyira vágysz és koncentrálj rá minden nap, hogy szinte már a tiéd. Hagyd el a feltételes módot és beszélj róla kijelentő mondatban.

Lehet, hogy pár dologról le kell majd mondanod, de az érzés, amikor teljesíted magadnak az álmodat, az felbecsülhetetlen.

Ne görcsölj rá az anyagiakra

Az emberek többségében van egy görcs az anyagiakat illetően, ami meggátolja őket abban, hogy felszabadultak legyenek, vagy esetleg tovább növeljék bankszámlájuk összegét.

Ha folyamatosan azon görcsölsz, hogy nincs pénzed, akkor az csak a mindennapjaidat keseríti meg. Helyette inkább gondolj arra, hogy milyen szerencsés vagy, hogy vehettél magadnak egy szép ruhát, ihattál egy finom kávét a barátnőiddel és akár még arra is van kereted, hogy ezt többször megismételd egy hónapban.

Ha bőségtudatban élsz, akkor ezt is vonzod majd be az életedbe.

Fogadd el, amit kapsz!

Ne legyél makacs és fogadd el, ha a szeretteid néha meglepnek egy-két dologgal. Ha látják rajtad, hogy már talpra álltál és mindent megteszel azért, hogy egyedül is megálld a helyed az életben, akkor ők is sokkal szívesebben járulnak majd hozzá komfortérzetedhez.

Sokszor azzal teszik a szülők a legjobbat, ha kicsit elengedik pályakezdő gyerekeik kezét. Nem kegyetlenségből, egyszerűen azért, hogy megtanulják milyen az, mikor csak magukra számíthatnak.

Ne hibáztasd ezért őket, mert a sikered kulcsát adták ezzel a kezedbe.

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást