Ha nálad is problémát szokott okozni, hogy mi legyen a húsvéti maradék sonkával, tojással és hasonlókkal, akkor segítünk néhány tippel, hogy milyen ételeket készíthetsz belőle, akár egy ebédre, akár egy könnyű vacsorára vágysz. Mutatunk néhány receptet, amelyekkel ízletes fogássá változtathatod a húsvéti maradékot, túl a rakott krumplin.
4/5 Sonkával és sajttal töltött muffin
Egy kiadós és finom reggeliként vagy vacsoraként is megállja a helyét a sonkás-tojásos muffin, ezért ha szereted a sós muffinokat, ezt érdemes elkészítened húsvét után. Egy tálban keverj össze 20 dkg lisztet egy csipet sóval és egy csomag sütőporral, majd adj hozzá kockára vágott sonkát és néhány friss bazsalikom levelet. Egy másik tálban verj fel két tojást, majd add hozzá a liszthez, és önts hozzá annyi tejet, amennyit a tészta felvesz: ez nagyjából 1-1,5 dl lesz.
A tésztát kanalazd bele muffinformákba úgy, hogy minden darab közepére tegyél egy-egy szelet főtt tojást. Előmelegített, 200 fokos sütőben süsd készre a muffinokat, amelyeket langyosan már tálalhatsz is.
A cikk a hirdetés után folytatódik a következő oldalon, lapozz!