Otthon / Dekor / Hobbi

Ijesztő, minimalista, egyszerű és aranyos halloweeni lakásdekorációk – nem csak gyerekeknek

Denevérfa

Ez egy hihetetlenül egyszerű dekoráció, amihez csak ágakra, kartonra és szalagra vagy ragasztópisztolyra lesz szükséged. Az ágakat rendezd egy vázába, a kartonból (csillogós dekorgumit is használhatsz helyette) pedig vágj ki denevéreket. Ezeket pedig akaszd vagy ragaszd fel a kopár faágakra és már készen is vagy. Ha feldobnád, fényfüzérrel is körbetekerheted.

 

Festett levelek

Ez egy gyerekekkel is könnyen elkészíthető dekoráció, amit aztán az asztalra vagy képkeretekbe is tehettek. Gyűjtsetek minél színesebb faleveleket, aztán fess rájuk csíkokat, pöttyöket,  vagy töklámpás-arcokat. 

 

Szellemes kavicsok

Szintén egy gyerekekkel is megvalósítható, egyszerű ötlet a kavicsfestés. Gyűjtsetek lapos kavicsokat, amiket aztán fessetek le fehérre. Alkoholos filccel vagy akrilfestékkel rajzolj szemeket és szájakat a kőszellemekre és már kész is vagy.

 

Apró szellemek

Nagyon aranyos halloweeni dekorációt készíthetsz odakintre is! Mindössze néhány játékbabára lesz hozzá szükséged. A lábukra húzz harisnyát, a testüket pedig fedd be egy fehér textillel, amire rajzolj fekete szemeket. A babák kezébe egy kicsi vödröt is adhatsz, mint ha édességet gyűjteni mennének. Ha a lepel alá LED-es fényfüzért is teszel, este is látványos lesz a dekoráció.

 

Boszorkány szorult helyzetben

Egy igazán látványos megoldás, amire mindenki rácsodálkozik! Külföldön lehet kapni ilyen lábakat, de némi dróttal és párnatöltelékkel te is elkészítheted őket. Vegyél egy mintás harisnyát, amit aztán tömj ki párnatöltelékkel és drótokat is tegyél bele, hogy a lábak ne konyuljanak le. Az egészet rakd egy nagy cserépbe (itt is jól jönnek a drótok), aztán ültess a kaspóba virágokat, vagy szórd tele kaviccsal. A boszi lábára pedig adj egy régi csizmát, amit már nem használsz.

 

Kígyókoszorú

Nagyjából 10 perc alatt elkészítheted ezt az ijesztő ajtókoszorút. Egy sima vesszőkoszorú-alapra, fekete festékre és néhány gumikígyóra lesz hozzá szükséged. A koszorúalapot fesd le feketére (a spray festékekkel gyorsan végzel), aztán a kígyókkal is tegyél ugyanígy. Érdemes a nyelvüket pirosra hagyni, hogy még extrább legyen az összhatás. Ragasztópisztollyal, vagy dróttal rögzítsd a csúszómászókat a koszorúra, majd köss a tetejére egy szalagot, hogy fel tudd akasztani.

 

Elegáns rovarok

Ezek a hatalmas, aranyra festett rovarok nem csak Halloweenkor mutatnak jól! Vegyél néhány ovális falapot (hobbiboltokban kaphatsz ilyesmit) és néhány műrovart (a játékboltokban biztos találsz). A rovarokat fesd le aranyra, a hátteret pedig feketére, majd ha megszáradtak, ragaszd a nagy bogarakat a fára. A falap helyett képkeretet is használhatsz.

 

Pókinvázió

Egy szuper ajtókoszorú, ami egyszerre félelmetes és aranyos! Szerezz egy vesszőből készült koszorúalapot, erre pedig ragassz fehér bogyókat, gyapotvirágkat és műpókokat. A koszorú közepét dekoráld műpókhálóval (ezt a partikellékes boltokban tudod megvenni), majd erre is tegyél kisebb-nagyobb ízeltlábúakat.

 

Benti madarak

A hollók és varjak szintén remek halloweeni dekorációs elemek lehetnek! Válogass össze néhány régi üveget, amikbe gyűjts egy-két ágat. Az ágra ültess néhány műmadarat, akik csak arra várnak, hogy lecsapjanak. A madarakat a netről tudod megrendelni, de a hobbiboltokban és dekorációs kellékeket árusító üzletekben is érdemes keresni őket.

 

Régi gyertyák Drakula kastélyából

Ha nem szeretnél elmenni vásárolni, keress néhány borosüveget és hosszú gyertyát. A gyertyákat gyújtsd meg és a viaszból csepegtess az üveg nyakára, hogy úgy tűnjön, már régóta ezzel világítasz. Érdemes sötét színűre lefesteni az üvegeket és akár piros vagy fekete gyertyákat is használnod, hogy még hátborzongatóbb legyen a végeredmény.

 

Oldalak: 1 2

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást