Otthon / Dekor

Halloween-i lakásdekoráció ötletek a visszafogottól az impozáns kialakításokig

Ugyan hazánkban még nem örvend akkora őrületnek a Halloween, mint külföldön, a dekorálási trendek már itthon is kezdik megveti a lábukat. A legegyszerűbb, visszafogottabb dekorációktól kezdve, egészen az extravagáns, kissé túlzott kialakításokig terjed a skála, és mindenkinek szíve joga eldönteni, hogy hozzá melyik irányzat áll közelebb! Igyekeztem olyan ötleteket összegyűjteni, melyek nem járnak hatalmas költségekkel, illetve egy kis kreativitással és kézügyességgel akár házilag is elkészíthetők!

Egyedülálló gyertyatartók

Kezdjünk a legegyszerűbbel! Ehhez nincs is másra szükség, mint pár üvegpohárra, gyertyára, díszítő anyagra és ragasztóra!

Sőt, ha még egyszerűbbé szeretnénk tenni a dolgot, választhatunk üveges gyertyát!

Ha elegánsabb végeredményt szeretnénk elérni, érdemes csipkével, gyöngyökkel vagy kövekkel díszíteni az üveget.

Azonban, ha rémisztőbb végeredményre vágyunk, jöhetnek a pókhálós, boszorkányos minták, amiket akár filccel is felrajzolhatunk, akár kivághatjuk őket papírból és felragaszthatjuk, vagy kereshetünk a dekor-boltban valami ütős matricát!

Különleges lámpások és világítások

A led ízókkal díszített kis üvegcsék, vagy a fényfüzérek, valljuk be, totálisan levesznek minket a lábunkról!

Ezeket pedig akár házilag is dekorálhatjuk Halloween-i hangulatúra!

Nincs más teendőnk, mint beszerezni egy led mécsest vagy füzért, az ideális méretű befőttes üveget, és a kiválasztott dekorációhoz szükséges dolgokat.

A képen például egy pókhálós, kissé horrorisztikusabb kialakítás látható, amihez egy led mécses, egy kis vatta, lakkfesték és pár műanyag pók szükséges.

De bármilyen általunk választott verzióban elkészíthető, csupán a fantáziánk szabhat határokat!

Dekorációs sarok

Ezt az igazán elszánt rajongóknak ajánlom, akik nem az egész házat szeretnék kidekorálni, csupán annak egy bizonyos szegletét, de azt jó alaposan!

Ebben az esetben is használhatók DIY megoldások, de akár a boltban kapható dekorációk közül is bevásárolhatunk, és elrendezhetjük ízlésünknek megfelelően!

Ami semmiképpen sem hiányozhat, az a töklámpás, pár mécses vagy gyertya, feliratok, őszi termések, és persze a kalitkák!

Ha kifinomultabb verzióban gondolkozunk, maradjunk a világosabb színeknél, míg ha a rémísztő hangulat vonz minket jobban, akkor jöhetnek a sötét színek, a horrorisztikus tárgyak és az ijesztő figurák is!

Vicces vendégváró poharak

Szintén egy roppant egyszerűen elkészíthető, mégis nagyon vicces dekorációs ötlet, főként, ha vendégeket várunk Halloween napjára!

Olvastad már?  10 halloween parti falatka, amitől kitör a frász

Csupán fekete műanyag poharakra van hozzá szükség, és pár felragasztható szempárra!

Akkor sem kell kétségbeesni, ha nem találunk fekete poharakat, hiszen egy kis festékkel azonnal megoldható a probléma!

Arra azért érdemes figyelni, hogy olyan festéket válasszunk, ami nem oldódik folyadékba, és nem ártalmas az egészségre, kivéve, ha csak dekorációnak szánjuk az adott pohárkákat!

Faragás helyett festés és díszítés

Pár évvel ezelőtt kezdett kibontakozni ez az irányzat, és még a mai napig kitart! A tökfaragás ma már nem is akkora kunszt, viszont a tökfestés és dekorálás annál inkább  Ha engem kérdeztek, én mindkettőben látok fantáziát, de tény, hogy a festéssel valamivel egyedülállóbb színvilágot és dekorációt alakíthatunk ki!

Akik a visszafogottabb dekorációk hívei, azok választhatják az egyszínű festést, akár fehér, fekete, arany vagy más színben!

Akik viszont ennél extrább megoldást keresnek, variálhatják a festékeket, készíthetnek pöttyös, csíkos, színes vagy más dekorációs elemekkel kiegészített megoldásokat is!

Lehet találni az interneten egészen egyedülálló kialakításokat, tehát, ha nem tudjuk melyik vonalon induljunk el, irány a Pinterest! A hagyományt tisztelőknek pedig a faragást ajánlom, hiszen azzal is egyedülálló végeredmények születhetnek!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást