Halfarok tusvonal: 2022 szemrevaló sminktrendje

Halfarok tusvonal: 2022 szemrevaló sminktrendje

Címlap / Stílus / Arc / Halfarok tusvonal: 2022 szemrevaló sminktrendje

Ha van valami, amiről a 2020-as évekből emlékezni fogunk a sminktrendek közül, az a rengeteg elképesztő tusvonal, amik igazán kiemelték a szemet. A lebegő, absztrakt és színes vonalak társasága pedig a halfarok stílusúval is kiegészült. Nyugi, nem arról van szó, hogy felrajzolsz egy uszonyt a szemed sarkába, ennél sokkal szofisztikáltabb és elegánsabb a trend. 

Mi az a halfarok tusvonal?

Tulajdonképpen egy dupla vonal, ami körben keretezi a szemet, hiszen az alsó és a felső szempillasorhoz is rajzolni kell egyet-egyet. Az érdekesség, hogy a két vonal viszont nem találkozik a szem külső részénél, hanem van közöttük egy kis rés, emiatt lett halfarok a neve. Nagyon különleges, elegáns hatást kölcsönöz a szemsminknek, ráadásul sokkal egyszerűbb elkészíteni, mint ahogy azt elsőre gondolnád.

Hogyan készítsd el magadnak?

Ha lépésekre bontjuk, akkor tulajdonképpen egy hagyományos, felfelé ívelő tusvonal kerül a felső szemhéjra, az alsó szempillasor alá pedig egy fordított vonal, ami nem felfelé, hanem lefelé kunkorodik. Ez az alap, ugyanakkor sokan inkább párhuzamosan húzzák meg a két tusvonal végét. Bátran kísérletezhetsz velük, hiszen tényleg pár perc alatt elkészítheted mindkét típust.

Ha pedig már a kísérletezésnél tartunk, tovább csinosíthatod a szemsminkedet plusz vonalak és pöttyök hozzáadásával:

Jól mutat az is, ha nem csak fekete színt használsz, például az alsó vonalat húzd meg valamilyen élénkebb árnyalattal, vagy a tusvonalat fényes szemhéjpúderrel párosítod:

Ha esti sminket készítesz, ezt a csodaszép, vastagabb verziót is kipróbálhatod, ebben az esetben elég, ha csak az alsó pilláid sarkához rajzolsz egy ívet, nem kell áthúzni teljesen a vonalat a belső szemzugodig:

Az extrább hatásért másold le Zendaya sminkjét és a két vonal közé vigyél fel világosabb szemhéjpúdert, hogy még feltűnőbb legyen a végeredmény:

Ahogy látod, számtalan módon elkészítheted ezt az izgalmas sminktrendet, így teljes mértékben személyre szabhatod.

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást