5 dolog, amit megbánunk halálunk előtt – Te elég bátor vagy az élethez?

5 dolog, amit megbánunk halálunk előtt – Te elég bátor vagy az élethez?

Címlap / Életmód / Lélek / 5 dolog, amit megbánunk halálunk előtt – Te elég bátor vagy az élethez?

Imádom a munkám, kiteljesít engem. Ugyanakkor sokszor gondolkodom el azon, hogy vajon jó ez így. Jó, hogy ilyen sok időt töltök a munkával? Nem fogom megbánni ezt egyszer? Az emberek, amikor közeleg a vég, többnyire azt bánják nagyon, hogy nem töltöttek elég időt a szeretteikkel. Bevallom, tartok attól, hogy velem is ez történik majd.

Eléggé érzelmes ember vagyok, tettekkel és szavakkal is szeretem kimutatni az érzelmeimet, amikor csak lehet. Azt szokták mondani, hogy az élet rövid, és tegyük meg, amit a szívünk diktál. Mégis, sokszor úgy érzem, nem a szívemet követem, és ezt a halálom előtt meg fogom bánni. Talán önző vagyok, nem tudom, de úgy érzem, a munkám az, amiben önmagam lehetek, és kiteljesíthetem magam.

Természetesen imádom a gyerekeimet, és minden szabadidőmet velük töltöm, de mégis az az érzésem, ez kevés. Ha pedig nem változtatok ezen, később már nem fordíthatom vissza.

Nem egy kutatás készült már a témában, hiszen mindenki tudni szeretné, mik azok a dolgok, amelyeket megbánunk a halálunk előtt. Egy ausztrál ápolónő, Bonnie Ware még könyvet is írt erről.

Íme, ez az 5 leggyakoribb dolog, amiről a halálos ágyunkon úgy gondoljuk, másképp is csinálhattuk volna életünk folyamán.

A cikk a hirdetés után folytatódik a következő oldalon, lapozz!
«Előző
1/5
Következő»

VIDEO Jobb ember vagy, mint hinnéd, ha ez az 5 dolog jellemző rád

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!