Életmód / Ezotéria

Halak jegyű a szerelmed? Nehézségek és magaslatok, amiket vele megélhetsz

Halak jegyű a szerelmed? Nehézségek és magaslatok, amiket vele megélhetsz

Születésünk pillanatában szinte mindannyian teljesen egyedi térképet kapunk az asztrológiában: számos bolygó hat ránk ebben a különleges időpontban. Ezek közül kiemelkedik a napjegyünk, avagy a zodiákusunk, ami alapvetően meghatározza a személyiségünket, ennek megfelelően a párkapcsolatunkat is. De vajon az egyes jegyekhez milyen nehézségek és magaslatok társulnak automatikusan?

Magaslat: érzékeny és romantikus

A Halak jegyű férfiak kiemelkednek társaik közül az érzékenységet illetően, ezért velük elsősorban olyan magaslatokat élhetsz meg, amik lelki, továbbá intellektuális síkon mozognak.

Nagyon jó a beleérző képességük, könnyen ráhangolódnak másokra és szeretnek adni – úgy általában is, de kapcsolaton belül különösen.

Kifejezetten fontos számukra a családi, párkapcsolati összhang, alapjában határozza meg a kedvüket és a hozzáállásukat, hogy éppen milyen a szerelmi életük. Ami biztos, hogy bármennyit képesek feláldozni a boldog párkapcsolat érdekében.

Magaslat: egyenrangúságra törekszik

Abból adódóan, hogy ilyen érzelmes alkat és ennyire könnyen ráhangolódik másokra, a Halak férfi számára nem is kérdés az egyenrangúság. Ő sosem akar majd hatalmaskodni, vagy uralkodni a partnerén, sokan eleve olyan társat választanak maguk mellé, akik kellően erős személyiséggel bírnak.

Azonban az ilyen társ sok Halak számára inkább csak tanulólecke, hosszútávon szívesebben megmaradnak az olyan partnerek mellett, akik meghagyják a szabadságukat, és hasonlóan jó alkalmazkodóképességgel lettek megáldva. 

Magaslat: karizmatikus személyiség

A Halak férfiak nagyon karizmatikus személyiségek, amit javarészt annak köszönhetnek, hogy meglehetősen különleges tulajdonságok gyúrtak össze bennük a csillagok.

Játszi könnyedséggel bűvölnek el másokat és felkeltik az érdeklődését az embereknek, ugyanis egészen megfoghatatlanok.

Alapvetően passzív személyiségek, akik könnyen átengedik a kezdeményezést – már csak azért is, mert sosem sietnek sehova. Ugyan ez sok esetben nem túl előnyös tulajdonságuk, mégis olyan rugalmasan alkalmazkodnak másokhoz , hogy a többség neheztelés nélkül nézi el hiányosságaikat.

Nehézség: álmodozó típus

A Halak jegyű férfiak egyik legnehezebben elfogadható tulajdonsága, hogy nagyon álmodozó típusok. Ezt sokan úgy juttatják felszínre, hogy hódolnak a művészeteknek, amivel természetesen az égvilágon semmi gond nincs, éppen ellenkezőleg.

Azonban a Halak „tipikus művészlelkek”, kicsit olyanok, mintha állandóan el lennének varázsolva, és csak félig-meddig állnának két lábbal a földön.

Ez sajnos alapvetően megnehezíti a velük folytatott párkapcsolatot, hiszen nehéz olyan férfi mellett felépíteni egy stabil életet, akire – úgy tűnik – nem lehet mindig támaszkodni.

Nehézség: megfoghatatlan alkat

Ennek a jegynek a szülöttei mindig kicsit megfoghatatlanok maradnak a környezetük számára, ami érthető módon sokakat zavar a párkapcsolaton belül. Sajnos még sok-sok év elmúltával is úgy érezheted, hogy nem ismered igazán, és ebben nem is tévedsz túl nagyot.

Ugyanakkor nem azért távolságtartó a Halak, mert érzelmileg nem elég fejlett – annyira sok érzelem, gondolat kavarog benne, hogy az egész életét ezeknek a megfejtésével tölti. Más kérdés, hogy ez kívülállóként sokszor zavaró és bántó is lehet, mert gyakran távolságtartásként csapódik le a külső szemlélők számára.

Nehézség: hajlamos a szélsőségekre

Gyakran okoz nehézséget a Halak férfiakat illetően, hogy hajlamosak szélsőségesen viselkedni. Akadnak olyanok közöttük, akik mindenáron megküzdenek nőies oldalukkal, és nagyon racionálissá, rideggé, „ösztönlénnyé” válnak, ezzel is tiltakozva feminin vonásaik ellen.

A másik típusa a Halaknak ezzel pont ellentétes, ők inkább a férfias oldalukkal állnak hadilábon, és tudatosan szembemennek minden társadalmi elvárással. A rossz hír az, hogy ez a két véglet gyakran egy személyiségen belül ingadozik… Ennek megélése egy partner számára igazán nem könnyű feladat.

Képek forrása: adriaticphoto/Depositphotos.comVadymvdrobot/Depositphotos.com

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást