A hála gyógyít – 4 tipp, hogyan építsd be a mindennapokba

A hála gyógyít – 4 tipp, hogyan építsd be a mindennapokba

Címlap / Életmód / Egészség / A hála gyógyít – 4 tipp, hogyan építsd be a mindennapokba

Sokan nem veszik észre, hogy mennyi mindenért lehetnek hálásak az életben és mindenféle feltételhez kötik ezt az érzést. „Majd hálás leszek, ha megkapom, amit akarok.” – ismerősen cseng? Azt viszont az emberek többsége elfelejti, hogy ameddig nem értékeli azt, amit a jelen nyújt számára, addig nem fog megérkezni a várva várt áttörés. Légy hálás mindenért amid van, és építkezz belőlük.

Vezess hálanaplót

Elsőre talán furcsán hangozhat, de a napló írása segít emlékeztetni arra, hogy mennyi jó dolog van az életedben. Minden napodat zárd azzal, hogy leírod, aznap miért voltál hálás. Nem kell nagy dolgokra gondolnod, már az is a legnagyobb kincs, hogy reggel felébredtél, megihattad a finom kávédat, a rádióban hallhattad a kedvenc számodat.

Ez ad egyfajta rendszert a napodnak, sokkal éberebb leszel mindennel és mindenkivel szemben, mert tisztában leszel azzal, hogy mennyi mindenért tartozhatsz hálával. Azért is légy hálás, ha valaki kinyitotta neked az ajtót, segítséget nyújtott, vagy egyszerűen csak rád mosolygott.

Mondd ki másoknak is!

Fontos megtanulni azt, hogy minden élethelyzetben kimondjuk az érzelmeinket. Éppen ezért, ha valaki örömöt okoz neked, akkor tudasd a pozitív érzéseidet vele is.

Például, ha a főnököd úgy dönt, hogy megérdemled a fizetésemelést, akkor mondj hálát érte, mert ezáltal az ő lelkében is pozitív rezgéseket indítasz el.

Ne félj másoknak kimondani azt, hogy: „Hálás vagyok, köszönöm!”, mert ezzel nem csak magadnak teszel jót, de embertársaidnak is. Ráadásul, ha látják, hogy ennyi mindent megbecsülsz magad körül, akkor veled is hasonlóképpen fognak viselkedni.

Apróságok ereje

Aki a kicsit nem becsüli, a nagyot nem érdemli! Ez az élet minden területére igaz, így akkor is, amikor épp hálát adsz valamiért. Persze nagyon dicséretes dolog hálásnak lenni egy szép ruháért vagy egy pazar nyaralásért, de ne feledkezzünk meg arról, hogy ezek szinte semmit nem érnek, ha nincs meg például az egészségünk.

Aki ezt természetesnek veszi, az nagy eséllyel sokkal jobban sérülhet lelkileg, ha valami baj éri az egészségét, mint az, aki tudja, hogy ez mind ajándék. Nick Vujicic neve talán ismerős lehet a motivációs előadások világából – ő az a férfi, aki végtagok nélkül született. Egyszer azt nyilatkozta, hogy elfogadta a sorsát és azt, hogy soha nem lesz felesége és gyerekei, de megtanulta úgy is megszeretni az életét. Mára van egy csodás családja, amiről korábban álmodni sem mert! Vegyél hát róla példát te is, és igyekezz, hogy te is felfedezd az értékes dolgokat a saját életedben!

Segíts, ahol tudsz!

Azért is mondj hálát, hogy másoknak segíthetsz. Hogy miért? Mert ez azt jelenti, hogy van, akinek te teszed jobbá az életét. Már az is nagy dolog, ha például valakinek kölcsön tudod adni a tolladat, ezzel lehet, hogy hatalmas segítséget nyújtva a másiknak.

Amikor az életedbe beépíted a hálát, akkor minden megszépül. Sok dolog, ami esetleg korábban fontos volt, nem lesz az többé és megtanulsz örülni az apró dolgoknak is.

Segíts és taníts meg másokat is arra, miként léphetnek rá erre az útra, mert mind egymás tanítói vagyunk és valaki nagyon hálás lesz azért, hogy az életébe csöppentél. 🙂

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást