Stílus / Test

Hagyd a narancsos színeket! A legdivatosabb körmök idén ősszel

Minden területnek megvannak a maga őszi trendjei, miért pont a körmök maradnának ki a szórásból? Ahogyan a ruhák és a frizurák terén, úgy a manikűröknél is inspirálódhatunk a kifutók világából. Azonban az előbbi kettőhöz képest a köröm trendek alakulása nem csak az adott divattól függ, hanem a legnagyobb influencerek aktuális hangulatától is. Hiszen lehetséges, hogy ősszel a narancsos árnyalatok dominálnának, viszont egy híres blogger vagy sztár villant egy pink, metál csillámos manikűrt, és azonnal az fog hódítani. Tehát ezek tudatában most azokat az irányvonalakat gyűjtöttük össze, melyek az elmúlt hetekben igen nagy közkedveltségre tettek szert!

Dombornyomatos megoldások

Idén különösen nagy népszerűségnek örvendtek a különböző 3D hatású körömfestések – tavasszal leginkább az egyszarvú szarv, vagy másnéven kagylóforma –, és ez most ősszel sincsen másként, csupán az alapszínek és a minták változtak meg.

Az örök klasszikus falevél mintákat felejtsd el, készíttesd el 3D verzióba, és a hatás garantáltan nem marad el!

Roppant egyedi megoldás, aminek a legfőbb előnye, hogy a felillesztett díszekkel ellenben ez nem fog leesni, és még a hajunkba, vagy a kedvenc kötött pulóverünkbe sem akad bele!

Olvastad már?  10 káprázatos tavaszi manikűr, amit otthon is elkészíthetsz magadnak

Közkedvelt mintának számítanak a monogramok, őszi jelképek, geometrikusformák, és lassacskán a hópelyhek és társaik is.

Fémes ragyogás

Szintén nem újkeletű trend, hiszen már az év első felében is jelen volt, csak más megjelenésben és technikával.

Ugyanis a poros megoldás most kissé háttérbe szorult, és előtérbe kerültek a csillámos, glitteres verziók, abból is leginkább az arany és az ezüst árnyalatok.

Aki elég merész, az kombinálhatja extravagánsabb megoldásokkal, mint egy tűzpiros alap lakk.

Viszont jó hír azoknak is, akik inkább a visszafogottabb vonalért rajonganak, hogy vékony vonalban a fémes lakk, a köröm körvonalát követve, most nagyon divatos megoldásnak számít!

De akár maradhatunk a metál ragyogásnál is, vagy más néven a tükör effektnél, ami egyszerre elegáns és kirívó, ráadásul az idei trend színekhez különösen jól passzol!

Letisztult fehérek/törtfehérek egy kis extrával

A fehér sosem megy ki a divatból, főként az őszi szezon végéhez közeledve, hiszen mindenki a fehérségre vágyik hó formájában – reméljük idén teljesül is ez az álmunk.

Mindamellett a fehér egy roppant letisztul, elegáns szín, mely bármilyen szituációban ideális választás lehet, így irodai környezetben sem annyira kirívó!

Olvastad már?  10 csodás nyárias pedikűr, amiben öröm mutogatni a lábadat

Ha valamivel mégis szeretnénk kissé egyedibbé varázsolni, érdemes a csillogó vonallal kombinálni, esetleg egyedi, letisztult díszekkel, vagy a még visszafogottabb hatás érdekében vékony arany vonalakkal.

Bárhogyan is döntsünk, a fehér alappal nem lőhetünk mellé, persze csak ha valóban minőségi a lakk, mert máskülönben érhetnek kellemetlen meglepetések, mint a besárgulás, felhólyagosodás, és társaik!

 

Az örök klasszikusok

Természetesen egyetlen őszi szezonból sem hiányozhatnak a klasszikusok, amik mégis mindig egy kicsit új formát kapnak évről-évre.

Például a burgundi és szürkés színek tavaly matt árnyalatokban hódítottak, míg idén a fényes ragyogás számít divatosnak.

Sokan mégis ragaszkodnak a matt hatáshoz, amit azzal tudnak trendibbé varázsolni, ha a glitteres vonallal társítják. Közkedvelt megoldásnak számítanak még a trend színek francia manikűrként történő alkalmazásai is.

Idén a burgundi, a kékes szűrke, a lilás és a nude árnyalatok hódítanak leginkább. Arra érdemes ügyelni, hogy a rövidebb körmökön ne válasszunk túl sötét színeket, illetve nagyobb mintákat!