Mióta növényi étrendet követek, minden korábbinál több gyümölcs van itthon. Szerencsére az elmúlt években a téli gyümölcskínálat is jelentősen megnőtt hazánkban, úgyhogy egyre könnyebb színesíteni az étkezésünket – na és persze az ünnepi dekorációkat!
2/5 Narancs
A narancs a legtipikusabb karácsonyi gyümölcseink közé tartozik, citrusos aromája miatt régóta használják a dekoráció szerves részeként. A legelterjedtebb felhasználási módja során szegfűszegeket kell nyomkodni a gyümölcsbe, így egyszerre élvezhetjük a narancs és a fűszer izgalmas kombinációját. A narancs ugyanakkor még nagyon sok lehetőséget tartogat: ha félbevágod és kikaparod a belsejét, önthetsz bele viaszt, tehetsz bele mécsest. A szárított narancskarikák bármilyen ünnepi dekorációban tökéletesen mutatnak, a koszorúkon, asztaldíszeket is látványosak, de felfűzve, karácsonyfára akasztva szintén nagyszerű választásnak bizonyulnak.
A cikk a hirdetés után folytatódik a következő oldalon, lapozz!