Ősszel jó, ha tartalmasabb ételeket fogyasztasz, hiszen a hűvösben több tápanyagra és vitaminra van szükséged. Ha nincs időd főzni, de szeretnél otthoni ebédet a munkahelyedre, akkor azt javasoljuk, hogy próbálj ki néhány szuper őszi salátát! Íme a mi kedvenceink hétfőtől péntekig!
3/5 Sült céklás és sütőtökös saláta
Hozzávalók: 1 cékla, egy fél sütőtök, 1 lilahagyma, 1 édesburgonya, 1 evőkanál olívaolaj, 30 g fetasajt, 1 marék dió, 1 evőkanál balzsamecet.
Melegítsd elő a sütőt 180 fokra, majd hámozd meg a zöldségeket és vágd kisebb darabokra. Ha megvagy mindennel, akkor tedd őket egy sütőpapírral bélelt tepsibe, öntsd le őket egy kis olívaolajjal, majd süsd 15 percig, forgasd meg őket és süsd őket további negyed órán át. Amíg sülnek a zöldségek, addig kockázd fel a fetát, majd a dióval együtt tedd egy tábla, öntsd le az olívaolaj maradékával és a balzsamecettel, ízlés szerint salátaleveleket is tépkedhetsz mellé. Ha kihűltek a zöldségek, azok is jöhetnek a tálba, és kész is a saláta.
A cikk a hirdetés után folytatódik a következő oldalon, lapozz!