Gyönyörű esküvői sminkek és elkészítésük

Gyönyörű esküvői sminkek és elkészítésük

Címlap / Szerelem / Esküvő / Gyönyörű esküvői sminkek és elkészítésük

A menyasszony sminkelésénél elsődleges cél a természetesség megőrzése, miközben kiemeljük az arc angyali szépségét. Meríts ihletet következő esküvői sminkjeink közül és tanuld el a technikát!

Barack szín

Arc: A világos bőrűeknek csodálatosan áll a barack színű smink. Egy üde hatású világos alapozás után hamvas púder volt alkalmazva, majd az orcákra halvány barack színű pirosító került. A legkönnyebben úgy alkalmazhatjuk a pirosítót, ha mosolygunk és a kidomborodó orcát pirosítózzuk. A későbbiekben is ugyanilyen technikával lesz alkalmazva az arc-smink.
Szem: A szem alatt alkalmazzunk egy, a bőrszínnél egy árnyalattal világosabb korrektort (leplezzük a fáradt hatású szemeket). Ez után a szemhéjra következhet egy semleges alapozó krém, amely hosszantartóbbá teszi a szemfestéket és egyenletesebb alkalmazást tesz lehetővé. A barack színű szemhéjpúdert alkalmazás után mindig satírozzuk el. Egy fekete szemceruzával vékonyan húzzuk meg a szempillák mentén.

Ajkak: Egy a szemfestékkel találó rúzst és szájceruzát alkalmazzunk. Befejezés képpen elengedhetetlen a széjfény.

A klasszikus füstös

Szem: Az alapozó szemhéjkrém alkalmazása után alakítsunk ki egy ilyen csodálatos füstös hatást, amelybe egy halvány türkiz árnyalat is beleolvad. A szem külső sarkát fessük sötét szürkére. Az alsó szempillák külső részén is satírozzunk sötétszürke szemfestéket. Fejezzük be a műveletet szempillaspirál alkalmazásával.
Ajkak: Egy karakteres szemfestés mellett az ajkak mindig maradjanak minnél természetesebbek. Alkalmazzunk egy természetes rózsaszín szájceruzát és szájfényt.

Diszkrét smink

Szem: Minden zöld szemű nőnek ajánlott hűs lila árnyalattal kiemelnie szemeit. Elegendő ha csak a szemek külső sarkát festjük be.
Ajkak: Fesd üde rózsaszínes árnyalatúra ajkaidat, azonban figyelj arra, hogy ne legyen sárgás beütése a rúzsnak, ugyanis rosszul mutat a lila szemfestékkel, ráadásul a fogak is optikailag sárgábbnak tűnnek.

Tündöklő elegancia

Szem: Egy csillogó bronzos szemfestékkel csodákat művelhetsz barna szemeiddel. Szükséged lesz egy három árnyalatú bronzos szemfestékre: a világos (általában majdnem fehér) szemhéjpúderrel fesd be a szemöldökök alatti részt, a közepesen sötét bronz árnyalattal a szemöldökcsont alatti részt, míg a sötét festékkel a szem külső sarkát (az alsó szempillák mentén is). A színeket satírozd egymásba, ne legyenek éles határvonalak. Egy fekete szemceruzával vékony vonalban húzzuk ki a szempillák mentén. Ha távolülő szemeink vannak, a szemek belső sarkait is befesthetjük.
Ajkak: Egy karakteres szemfestés mellett mindig csak egy visszafogott szájfényt alkalmazzunk.

Csipke és gyöngy díszítés

Ki mondta, hogy csipke és gyöngy csak a menyasszonyi ruhán lehet? Speciálisan bőrre alkalmazható ragasztóval csipkét és gyöngyöket ragaszthatunk az arcbőrre, vagy akár a kezekre is. Biztos sikerünk lesz vele!

Ragyogó sárga

Szem: A szürke és kék szemű menyasszonyok akár ilyen sárgás árnyalatú szemfesték mellett is dönthetnek. Idén különösen divatban vannak az élénk sárga, zöld és kék árnyalatok. Ezt a sminket mindenképpen a virágcsokor ihlette.
Ajkak: Alapozáskor az akakat is kenjük be, majd egy natúr bőrszínű szájcruzával húzzuk meg a szájkontúrt és szájfénnyel tegyük ragyogóvá.

Könnycsepp Szem

Szem: Itt a lila pirosas és kékes árnyalata is megjelenik. A szem belső sarkára egy kristálykő van ragasztva,  ezzel a trükkel tündéri hatást érhetünk el, ráadásul képeken is igen jól mutat. Ebben az esetben is a menyasszonyi csokor és szem csodálatos összhangban vannak.
Ajkak: Az ajkakra a pirosas lila árnyalattal találó diszkrét rózsaszínes ajakrúzs volt alkalmazva.

A szemek tökéletes kiemelése

Szem: Figyeljük meg milyen árnyalatú a szembogár kontúrja és milyen színű a szem. Válasszunk két ilyen árnyalatú szemfestéket. A világosabbat a szemöldök csont alatti részen, míg a sötétebbet a szempillák mentén alkalmazzuk.
Ajkak: Mindig a bőrszínhez válasszuk a rúzst. Az esküvői sminkeknél az ajkak mindig maradjanak természetesek. Nincs kiábrándítóbb, mint a szexuális vörös vagy természetellenes lilás árnyalat. Találjuk meg a hozzánk illő tökéletes rózsaszín rúzst.

Natúr

Szem: Egy újabb gyönyörű szemfesték-árnyalat a bézs vagy az arany. Először alkalmazzunk egy krém alapozót a szemhéjra, majd következhet a krémes bézs szemfesték. Ha megszáradt, következhet egy szürke szemceruza, amellyel meghúzzuk macskaszem-szerűen a szem külső sarkát és az alsó szempillák vonalát.
Ajkak: Natúr szájfény.

Egyszerű és elbűvölő

Szem: Ehhez a szemfestéshez egy jó minőségű fekete szemceruzára lesz szükségünk. Húzzuk meg vékonyan a ceruzával a szem vonalát, a külső sarkak felé pedig vastagítsuk el a vonalat, majd satírozzuk el. Az alsó szempillák mentén csak a külső íven alkalmazzunk szemceruzát. Befejezés képpen cikk-cakkos mozdulatokkal alkalmazzuk a szempillaspirált is.
Ajkak: Természetes rózsaszín szájfény.

VIDEO Íme a 10 legolcsóbb szobanövény, amit imádni fogsz

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!