Gyógyulj meg! A mágnes varázserejével a betegségek ellen

Gyógyulj meg! A mágnes varázserejével a betegségek ellen

Címlap / Életmód / Egészség / Gyógyulj meg! A mágnes varázserejével a betegségek ellen

A magnetit (mágnesvasérc) egy sötét, egyszerű kő, de hatalmas belső erőkkel rendelkezik. Régebben van jelen a Földön, mint a legtöbb ma ismert ásvány, még a hegyi kristálynál is régebben, amely több millió éves. Magában hordozza a földi élet ősi formáit, és olyan információkat tartalmaz, amelyeket az agyunk már nem képes felfogni, mert meghaladják a képzelőerőnket. 

Mágnesesség mindenütt

A mágnesesség jelen van az életünkben, még ha nem is veszünk tudomást róla. Készülékeink alkatrészeit is egyben tartják, például mágnes van a számítógépben vagy a telefonban is.

A természetes mágneses kő a Földet és a világegyetemet egyaránt megtestesíti, mert a Föld belsejéből feltörő lávából és légköri nitrogénből áll, vagyis egyszerre földi és szellemi

Az ember régóta hasznosítja a mágnes előnyös tulajdonságait.

Például rájöttek, hogy más köveknél sokkal gyorsabban lehet vele tüzet csiholni, mint a többi kővel.

Mágnesből készül az iránytű is, mert kiderült, hogy ha a magnetitet egy szabadon mozgó tengelyen rögzítik, akkor a kő megváltoztatja a helyzetét – Észak felé fordul. 

Egy régi mese

Egy mese szerint egyszer egy pásztor az istenek hegyén keresztül terelte hazafelé a juhait, amikor egy szikla olyan erősen magához vonzotta, hogy szinte hozzátapadt.

Lábbelijében vasszögek voltak, pásztorbotjának végét vasbevonat borította – ezért ejtette foglyul a hegy varázskézként a pásztort.

Mivel semmit sem tudott a mágneses vonzásról, a jelenség megrémisztette.

A pásztort Magnesnek hívták, és mivel ő találta meg a sziklát, ezért a magnetitet ő utána nevezték el „Magnes”-nek, azaz magyarul mágnesnek. 

Varázserő a mágnesben

A magnetit gyógyító erejét úgy fedezték fel, hogy egy csatában az egyik sérült erősen vérző sebére rászorították a kardját, és csodálatos módon nem sokkal később a vérzés teljesen elállt.

A vérzéscsillapító hatású fém híre gyorsan elterjedt, mert közben felfedezték, hogy a gyógyító erő nem a kardban, hanem a fémben lakozik. 

A nép körében is sokan rendelkeztek a gyógyítás képességével, de évszázadokon keresztül titokban kellett tartaniuk adottságaikat.

A 876-os konstantinápolyi zsinat minden világi személynek megtiltotta a szellem erőinek alkalmazását. 

A lélek mágnese

A mágneses gyógyítás a 18. század végén élte virágkorát Európában. Egy fiatal orvos, dr. Franz Anton Mesmer feltűnő sikereket ért el a magnetit használatával a gyógyításban.

Egyszer egy zongoraművésznőt kezelt, aki gyerekkorában vakult meg. Egyszer csak lelkesen felkiáltott: „Doktor úr, újra látok!”

Mesmert ezután csodadoktornak kiáltották ki Bécsben. Mozart a mágnes jótékony hatását Cosí fan tutte című operájában zenésítette meg.

Nem sokkal később Mesmer észrevette, hogy nincs szüksége mágnesre a gyógyításhoz, ha mindkét kezével körkörös mozdulatokat végez a betegeken. Rájött, hogy az emberi kézből is áramlik gyógyító erő.

Ennek az erőnek az „animális mágnesség” (anima = lélek) nevet adta. Hamarosan az egész francia udvart Mesmer gyógyította. Goethe is meggyőződött a mágnesesség erejéről. 

Gyógyulás mágnessel

Nagyon sok probléma kezelhető mágnessel, az egyszerű hangulati zavartól kezdve a legsúlyosabb betegségekig.

A mágneses energia a test felszínén át bejut a véráramba, és a vér tulajdonságait megváltoztatja.

A szövetekben megnöveli az oxigénfelvételt, így a hajszálerek kitágulnak, és több friss oxigénben gazdag vér áramlik beléjük.

A mágneses mező energiája serkenti a sejtek anyagcseréjét, és hozzájárul a fehérjék építőköveinek, az aminosavaknak a képződéséhez, amelyek szintén elektromágneses sugárzást bocsátanak ki.

A sejtekben előforduló nyomelemek válaszolnak a mágneses energiára.

A vérkeringés felfrissül, a test védekező mechanizmusai felerősödnek. 

Természetes, kímélő módszer

Az emberi test elektromágneses ereje a delejező kézen keresztül kisugárzik, és biomágneses energiával tölti fel a beteg testét, amely megkapja a szükséges energiát ahhoz, hogy a szervei ismét megfelelően el tudják látni a munkájukat.

A mágnesség egy általánosan ható erő, amivel különböző mértékben mindenki rendelkezik, és amelynek hatása minden élőlényre kiterjed: emberre, állatra, növényre.

Hatását természetes mágneses kisugárzásunkkal és a magnetit használatával egyaránt megtapasztalhatjuk, ha kipróbáljuk általános állapotunk javítása, esetleg betegségünk gyógyítása céljából.

Az elektromágneses erőt egyéni döntésünk szerint, a klasszikus orvoslási módszerek kiegészítőjeként, vagy esetenként ahelyett is alkalmazhatjuk.

VIDEO A csillagjegyek stresszkezelése a legrosszabbtól a legjobbig

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!