Életmód / Ezotéria

Ősi gyógyító rituálék – 5 sámánista praktika a pozitív energiákért

Ősi gyógyító rituálék – 5 sámánista praktika a pozitív energiákért

Lépj kapcsolatba az őseiddel

Ha úgy érezzük, elakadtunk az életben és útmutatásra van szükségünk, őseink sokat segíthetnek. Ehhez készíts egy házi oltárt, melyre olyan tárgyat vagy tárgyakat helyezel, amik őseidet jelképezik és rakd körbe gyertyákkal.

Mutatóujjad helyezd a jobb halántékodra, majd nézz az ujjadra és szólítsd azt, akitől iránymutatást kérsz. Kérd tőle, hogy érkezésekor a tested jelezze a jöttét: ez lehet egy borzongás vagy akár egy megjelenő arc az elmédben. Ha megérkezett, tedd fel neki a kérdést, majd a következő napokban járj nyitott szemmel és figyeld a jeleket.

Zárd le a múltat

Ha vannak olyan személyek az életedben, akikkel haragot tartasz vagy egyéb befejezetlen ügyetek van, hozd rendbe a dolgotokat. Keresd meg azt, akivel régóta nem beszéltél, összevesztél vagy aki megbántott téged. Mondd el neki, mit érzel, ha kell, kérj bocsánatot, és akitől szenvedtél, azzal közöld, hogy már nem haragszol rá és elengedted a múltat.

Ezt nem könnyű megtenni, de hidd el, még akkor is meg fogsz könnyebbülni, ha nem az illető nem válaszol, vagy nem úgy, ahogy te szeretted volna. A te lelkiismereted ugyanis megtisztul, mert te mindent megtettél, ezáltal pedig el is tudod majd engedni a rossz érzést és a neheztelés terhét letéve tovább tudsz lépni.

Elly Fairytale/pexels.com

Engedd, hogy a Föld gyógyítson

Ehhez a rituáléhoz állítsd be egy időzítőt – ami tíz perc elteltével jelez – feküdj le a földre és mondd el hangosan az alábbi mondatot:

„Szeretném, ha a Földből a legtöbb gyógyító energia jönne be a testembe és ki tudnék engedni minden rosszat, amit magadban tartok.”

A sámánizmust gyakorlók szerint ilyenkor természetes, hogy enyhe bizsergést érzünk, ahogy az energia a testükbe árad, illetve nyelési, ásítási és köhögési inger is előfordulhat, ami annak a jele, hogy tisztulunk és megszabadulunk a negatív érzésektől. 

Tánccal hívd segítségül az elemeket

Ha úgy érzed, stagnálsz és nem vagy elég energikus, fordulj az elemekhez egy sámántánccal. Dobbants erősen, hogy a Föld energiája átjárjon, hullámzóan mozgasd a csípőd, hogy megidézd a Víz elemét. Kezeidet lóbáld a fejed felett, ezzel a Levegő energiáját hívod magadhoz, A Tüzet pedig dramatikus, lángot-utánzó mozdulatokkal keltsd életre. Ha megfelelő átéléssel mind a négy elemet megidézted és segítségül hívtad, ismételd el a következőt:

„Aktiváld a négy energiát a testemben,  erősíts és kapcsolj össze a Földdel.”

A sámántánc után immunrendszered erősebb lesz, a tested szívósabb és tele leszel energiával.

Végezz el egy Nap-rituálét

Ha aggódsz vagy szorongsz, a leghatékonyabb gyógyító praktika a Nap-rituálé. Ilyenkor minden félelmünket és aggodalmunkat a Napnak adjuk, pont mielőtt lenyugszik. Naplemente előtt menj olyan helyre, ahonnan látod a naplementét és mondd ki hangosan:

„Neked adom az összes félelmem és aggodalmam, égesd el a Nap tüzében. Ha holnap felkelek, adj olyan erőt, amit még sosem éreztem.”

Válassz egy csillagjegyet és mindent megtudsz róla!
KOS BIKA IKREK RÁK
OROSZLÁN SZŰZ MÉRLEG SKORPIÓ
NYILAS BAK VÍZÖNTŐ HALAK

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást