Így nem lesz kacatos a gyerekszoba: 5 szuper rendszerezési trükk a gyerekjátékoknak

Így nem lesz kacatos a gyerekszoba: 5 szuper rendszerezési trükk a gyerekjátékoknak

Címlap / Otthon / Dekor / Így nem lesz kacatos a gyerekszoba: 5 szuper rendszerezési trükk a gyerekjátékoknak

Egy gyerekszoba soha nem lehet elég nagy, pedig csak keveseknek adott meg, hogy valóban méretes lakrészt adományozzanak a csemetéiknek. Ilyenkor jönnek a különféle tárolási praktikák és megoldások, amik szerencsére egyáltalán nem vesznek el a látványból. Sőt!

Dekoráció és tároló egyben

Hogyan lehet összhang és rend egyszerre a gyerekszobában? Hát így! Amennyiben teljes felújítás előtt álltok, érdemes elgondolkoznotok a beépített rendszereken – és ide nem kizárólag a szekrények tartoznak.

Ha megnézed ezt az inspirációt, az ülő rész és a polcozás adott volt, ytongból ti is könnyen elkészíthetitek. Ezután már csak annyi a feladat, hogy a polcokat megtöltsétek egyforma dobozokkal, ez garantálja az összhangot, és persze a rendet.

Tipp: mielőtt belevágnátok a projektbe, célszerű beszerezni a dobozokat, tárolókat, hogy egész biztosan ideálisak legyenek a polcméretek, és ne kelljen külön készíttetni, mert úgy jóval drágább lesz a végeredmény.

Plüssök a ketrecben

A plüssök általában csak halmozódnak a szobában, és nem feltétlenül férnek el egy-egy polcon, ahol ráadásul villámgyorsan porosodnak. Mi lenne, ha jelképesen állatkertbe tennétek őket? Egy ajtó nélküli komód, de akár egy oldalára fordított faláda is megfelel erre a célra.

A rácsok ezúttal legyenek rugalmasak, hiszen a gyermek csak így tudja kivenni azokat a darabokat, amikkel éppen játszani szeretne. Az elkészítése során nincs is más dolgod, mint alul és felül rögzíteni, megfeszíteni a gumit, majd a helyükre tenni a játékokat.

Tipp: A gyerekszobát feldobja, és jobban beleillik az összképbe egy ilyen bútordarab akkor, ha színes. Fesd le a belső hátlapot ugyanolyan színűre, mint amilyen a gumihuzal!

Szekrény maximalizálva

A legkönnyebb úgy rendet rakni a gyerekszobában, ha csak be kell csukni a szekrény ajtaját, és már kész is.

Nos, ez nem minden esetben adott, de tény, hogy egy méretes szekrény rengeteg holmit el tud nyelni – feltéve, hogy minden részét alaposan kihasználjátok. Erre a célra megfelelőek a különféle tároló kosarak és dobozok.

Akár el is nevezheted mindegyiket, vagy más-más formával jelölheted, melyikbe mi való, így majd a gyermek is könnyebben zöldágra vergődik a pakolás során. Itt ugyancsak érdemes egyforma típusú tárolókat beszerezni annak érdekében, hogy a rend érzete minél nagyobb legyen.

Tipp: Sokan kihasználatlanul hagyják a szekrényajtók belső felét. Néhány fogas, rúd, vagy éppen zsebes tároló felszerelésével ezt a területet is teljesen belakhatjátok.

Oldalak: 1 2

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást