Gyakori kifogások, amikkel a pasik mentegetik magukat – Így kezeld a helyzeteket

Gyakori kifogások, amikkel a pasik mentegetik magukat – Így kezeld a helyzeteket

Címlap / Szerelem / Párkapcsolat / Gyakori kifogások, amikkel a pasik mentegetik magukat – Így kezeld a helyzeteket

Minden kapcsolatban vannak hullámvölgyek, amik azonban nem adnak okot a szakításra. De mi van akkor, ha pengeélen táncoltok, ő azonban folyton kivágja magát az adott szituációból? Ezekkel mentegetőznek gyakran a férfiak, és így kezelheted a helyzeteket!

„Csak rossz napjaim vannak”

Bármit kérsz, azonnal leharapja a fejedet? Hozzászólsz, és máris ingerülten reagál, kitér mindennemű kezdeményezés, beszélgetés elől? Miután úgy, ahogy lehiggadt, közli veled, hogy jobban teszed, ha nem egrecíroztatod mindenféle butasággal, mert rossz napjai vannak?

Oké, tényleg lehet, hogy ez a helyzet, és mélyvízbe dobták a munkahelyén, esetleg a családjával vannak problémái.

De két rossz hírünk is van: először is melletted kellene nyugalomra lelnie, márpedig úgy tűnik, te ugyancsak idegesíted.

A második rossz hír, hogy ha állandósul ez a helyzet, akkor borítékolhatod a szakítást, mert vagy másik nő áll a háttérben, vagy elmúltak az érzelmei. Alaposan nézz a dolgok mögé, ha ezzel rukkol elő!

„Megváltozom”

Bármi is történt, a lényeg, hogy alaposan megbántott, és nyilván változást követelsz tőle. Ez akkor is természetes, ha nem mondod, és ő könnyen megígérheti, hogy eleget tesz ennek az óhajnak. De vajon hányszor lehet ezt eljátszani nálad?

Egyszer mindenki is kaphat még egy esélyt, főleg akkor, ha utána egyértelmű erőfeszítéseket tesz azért, hogy valóban kihozza magából azt, ami idáig hiányzott a kapcsolatotokból. Nem mindegy azonban, meddig tart a lelkesedése!

Hosszútávon tervezve nem néhány hétről, de nem is néhány hónapról beszélünk, szóval, ha ennyi időn belül újból ezzel a szlogennel mentegeti magát, akkor ideje végre a sarkadra állnod, és kiadnod az útját.

„Félreértetted a helyzetet”

Könnyen előfordulhat, hogy a pasid megrögzött hazudozó, de ezt még csak most kezded kapizsgálni, hogy lassan felszáll a rózsaszín köd. Pikáns üzenetet írt az egyik női ismerősének? Állandóan túlórázik a kolléganőjével, pedig korábban nem volt erre példa? Esetleg már hónap elején leürítette a közös számlátokat?

Készülj fel, mert a kifogás mellé általában konkrét sztori is jár, aminek a meghallgatása után még te fogod rosszul érezni magadat.

A számla azért üres, mert neked vett meglepetés nyaralást, az üzenetet azért írta, mert a haverja megkérte, hogy tesztelje a nő hűségét, a túlórák pedig egy komoly projekt miatt szükségesek, amik az előreléptetését is jelenthetik.

Itt is él az aranyszabály: ha ez már a sokadik gyanús eset, az nem lehet véletlen!

 

„Csak egyszeri alkalom volt”

Ez a mentegetőzés rendszerint a megcsalások után hangzik el. A férfiak valamiért úgy érzik, felmentést hozhat számukra, ha közlik, hogy ez az egész csak egyszer történt meg. Most komolyan, számít ez valamit egyáltalán?

Oké, nem ment el minden harmadik nap edzés helyett csajozni, de most ezért meg kellene dicsérned? Örülnöd kellene, hogy csak egyszer csalt meg?

Arról nem is beszélve, hogy könnyen előfordulhat, hazugság az egész, és mivel csak egy alkalommal bukott le, nyilván ezt a helyzetet próbálja menteni.

Szóval, ha egyébként sem remekelt túlságosan a kapcsolatotok, akkor nem feltétlenül kell elnézned azt az egy alkalmat se. Egyébként sem, de ha más problémák is adódtak, akkor nem ez a megfelelő mentegetőzés, amivel élnie kellene.

„Már olyan régóta járunk”

Nos, igen, a legjobb dolog, amivel egy vitát másfajta mederbe lehet terelni, az a nosztalgiázás. Ezzel a trükkel a pasik nemes egyszerűséggel azt próbálják felidézni, hogy milyen sok közös emléketek van, amikre bizonyára te is szívesen gondolsz vissza.

Ha tényleg sok-sok évet együtt töltöttetek, akkor bizonyára nem csak az életetek, hanem az azt övező anyagiak is összefonódtak, amik nyilván nem segítik az elválást. De vajon indok a maradásra az, hogy régóta jártok?

Aligha, és ezt a szép emlékek sem befolyásolják, ugyanis vannak mellettük rosszak, ráadásul sosem a múlt, mindig a jelen számít.

Néhány hét múlva tovább növekszik a közösen eltöltött idő, de ez önmagában változtat bármit is a jövőképeteken?

VIDEO Közvetlen járat Budapestről: ezekkel a látnivalókkal csábít Tirana

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!