6 gyakori kifogás, amivel saját magadat gátolod meg a boldogságban

6 gyakori kifogás, amivel saját magadat gátolod meg a boldogságban

Címlap / Életmód / 6 gyakori kifogás, amivel saját magadat gátolod meg a boldogságban

Mindenki ugyanarra vágyik: hogy megtalálja a boldogságot az életben, és végre nyugodtan, szeretetben élhessen. Azonban nehéz megmondani, pontosan mi is az a boldogság, és hogyan juthatunk el hozzá, hiszen sokkal összetettebb dologról beszélünk, mint amilyennek a romantikus filmek ábrázolják. Számtalan dolog meggátolhat abban, hogy ezt végre érezd; ha például bedőlsz az alábbi tévhiteknek, és használod őket kifogásként, azzal lényegében saját magadtól veszed el a boldogság lehetőségét!

Hogy egy-egy rossz szokásodtól nem tudsz megválni

Ha van valami, amit azért csinálsz (vagy épp azért nem), mert úgy gondolod, bizonyos rossz szokásaid ellen egyszerűen nem tudsz mit tenni, azzal valójában saját magadat csapod be.

A tudomány szerint 21 napra van szükségünk ahhoz, hogy egy cselekvés szokássá váljon, és még húszra, hogy ehhez hozzá is szokjunk.

Vagyis ha megpróbálsz három héten át aktívan edzeni, és utána még három hétig folytatod, szinte biztos, hogy az életmódod szerves részévé válik.

Persze nem lesz egyszerű, hiszen a régóta tartó (káros) szokásokon sosem könnyű változtatni, és ehhez kitartásra is szükséged lesz; de sose hidd azt, hogy nem tudsz változtatni rajtuk!

Hogy ha valaki megoszt veled valamit, nem jelenti azt, hogy rólad nem beszél másoknak

Noha a pletykálás rossz dolog, és ezt tudjuk is, mégis mindenkinél előfordul, hogy egy kicsit kibeszél másokat.

A munkahelyek különösen jó lehetőséget biztosítanak erre, azonban sose felejtsd el, hogy nem szabad teljesen megbíznod azokban, akiket nem ismersz igazán.

Sőt, néha sajnos még azokban is csalódhatsz, akikre barátként tekintettél!

Lehet, hogy az új munkahelyeden valaki őszintén elmond neked minden pletykát a főnökről, de készülj fel arra, hogy az általad mondott dolgokat ugyanúgy továbbadja másoknak.

Az, hogy valaki pletykál neked a többiekről, nem garancia arra, hogy rólad nem mesél nekik.

Hogy a szerencsén múlik az életed

Sokszor hallani, hogy valaki úgy beszél a másik sikeréről, mintha mindazt a szerencsének köszönhette volna, míg ő állítása szerint azért nem tud előre jutni az életben, mert nem elég mázlista.

Néha tényleg sok minden múlik azon, hogy jó helyen legyél a jó időben, de mégis hiba lenne azt hinned, hogy ezen múlik a jövőd.

Sosem lépsz majd egyről a kettőre, ha otthon ülsz és a szerencsédet hajkurászod abban a reményben, hogy egyszer bekopogtat az ajtón.

A legjobb dolgokat ugyanis sosem nyújtják eléd aranytálcán; ezekért igazán meg kell küzdened, hogy a végén édes is legyen a győzelem.

 

Hogy a panaszkodás megoldja a problémákat

Néha nagyon jól esik hazaérni a melóból, és elpanaszkodni a pasidnak, hogy milyen idegesítő dolgok történtek veled.

Azonban sosem szabad elfelejtened, hogy ez csak egy módja a gőz kieresztésének, és semmiképp sem megoldás a problémákra.

Ha ezt a negatívitást használod arra, hogy változást hozz az életedbe, sajnos várhatsz egy darabig.

Hiszen a főnököd sem értékeli, ha a túl sokat panaszkodsz a munkád miatt, ahogy a pasid sem, ha valamit rosszul csinál, és napokig kell hallgatnia.

 

Hogy mindig ki kell fejezned a véleményed

Nagyon szuper dolog, ha valakinek mindenről van véleménye, és ezt nem fél kinyilvánítani mások előtt.

Azonban sokkal nagyobb jelentőséggel bír az, ha képes vagy ezeket a szavakat megfelelően használni.

Hatalmas a különbség aközött, hogy a véleményeddel szeretnél jobbá tenni valamit, és aközött, ha csak szimplán azt akarod, hogy hallják mások a hangodat, témától függetlenül.

Utóbbi esetben egy idő után egyáltalán nem fognak komolyan venni!

 

Hogy ha valami nehéz, azt lehetetlen véghez vinni

Változtatni az életeden nehéz.

Fejlődni sem egyszerű, ahogy szimplán csak az is megerőltetővé válik egy idő után, hogy jókedvűnek tűnj, miközben egyáltalán nem vagy az.

De ha valamit azért nem teszel meg, mert “nehéz“, sosem tudod majd megvalósítani az álmaidat, és a kiégésig is el fogsz jutni.

Időnként muszáj kilépned a komfortzónádból, hogy kiszabadulj a hétköznapi mókuskerékből, és az életed ne váljon rutinszerűvé.

 

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást