Hozzávalók 4 személyre
– 3 cső kukorica csuhélevelekkel együtt
– 4 nagy paradicsom
– 1 evőkanál olívaolaj
– ½ pohár felaprított mogyoróhagyma
– ½ pohár szétmorzsolt puha kecskesajt
– 1 evőkanál fehér ecet
– durva só és őrölt bors
– 3 szelet főtt sonka, szétmorzsolva (opcionális)
Elkészítés
Húzd le a kukorica csuhéleveleit, de ne teljesen, hagyd a csövek végén. Tisztítsd meg a „bajuszkáktól”, majd húzd vissza a csuhéleveleket a kukoricákra. A kukoricacsöveket helyezd el egy nagy edényben, öntsd rá hideg vizet és hagyd állni 10 percig.
Közben vágd le a paradicsomok tetejét. Egy hámozókéssel vágd körbe a paradicsom falát, hogy meglazítsd a húsát. Óvatosan távolítsd el a magjait, majd kapard ki a belsejét, de ne sértsd meg a falát. Darabold fel a kikapart belsejét, majd tedd egy nagy tálba.
Forrósítsd fel a grillezőt. Csepegtesd le a kukoricacsöveket, majd helyezd őket a grillezőre. Időnként forgasd meg őket, amíg meg nem puhul, körülbelül 15-20 perc. Vedd le a tűzről, fogd meg egy kendővel a csöveket, húzd le a csuhéleveleket és vágd le a kukoricaszemeket, majd szórd a tálba, amelyben a paradicsom van.
Add hozzá a mogyoróhagymákat, 2 evőkanál kecskesajtot, az ecetet és az olajat. Fűszerezd sóval és borssal, keverd össze. A kapott keverékkel töltsd meg a paradicsomokat, szórd meg a maradék kecskesajttal, és sonkával.