Írd be a Google-be, és figyeld, mi történik! 5 érdekes alkalmazás, amiről eddig nem is tudtál

Írd be a Google-be, és figyeld, mi történik! 5 érdekes alkalmazás, amiről eddig nem is tudtál

Címlap / Kikapcsolódás / Szórakozás / Írd be a Google-be, és figyeld, mi történik! 5 érdekes alkalmazás, amiről eddig nem is tudtál

Naponta hányszor nyitod meg a Google-t, hogy megtudd, mennyibe kerül egy repülőjegy Párizsba, hol a legolcsóbb a karaj, melyik film kapta idén a legtöbb Oscart, vagy mikor indul legközelebb vonat Kiskunmajsára? Biztosan sokszor. De azt tudtad, hogy a kereső az alábbi trükkökre is képes?

Számológép, azonnal

Elég egy egyszerű matematikaz kérdést beírni, például 50% of 2342, és nem csak az eredmény, egy pöpec kis számológép is megjelenik a keresőoldalon.

A számológép nemcsak az alapműveleteket, bonyolultabb számításokat is képes elvégezni, így ha mondjuk matekórán nincs nálad számológép, de az okostelefonodon van internet, azonnal olyan kalkulátor lehet a kezedben, amin semmilyen művelet nem fog ki.


A matematikai szorongás: Miért félnek a számoktól a nők?


A Google egyébként grafikonok megrajzolására is képes, írd be például, hogy cos(3x)+sin(x), és máris megjelenik az egyenlet grafikonja, amit akár nagyíthatsz, alakíthatsz is.

Ha több grafikont szeretnél egymás mellett látni, az egyenleteket vesszővel elválasztva írd egymás mellé.

Okosabb keresés

Biztosan sokszor előfordult már veled, hogy szerettél volna rákeresni valamire, de folyton olyan találatokat kaptál, amik nem egészen passzoltak ahhoz, ami téged érdekelt.

Tegyük fel, hogy a kölnikről szeretnél megtudni valamit, de a találatok telis tele vannak húsvéti tematikus oldalakkal.

Írd be a keresőmezőbe a kölni mellé a húsvét szót is, de utóbbi elé tegyél egy – jelet, így azok a találatok fognak megjelenni, amelyek tartalmazzák a kölni szót, de nem tartalmazzák a húsvét kifejezést.

Szállj velem!

Ha a repülőtérre kell kimenned valaki elé, nem árt tudni, hogy pontosan mikor is érkezik.

Ha tudod  járatszámot, egyszerű dolgod van, mert elég beírnod a keresőmezőbe, és máris feltűnik egy kis ablak, ami megmutatja, honnan hová tart a gép, várható-e késés, vagy menetrendszerint közlekedik, most éppen az út hányadánál tart, és pontosan mikorra is várható az érkezése.

Sőt, még a terminálról és a kapu számáról is kaphatsz információt, így pontosan tudni fogod, hol várd a szerelmedet virággal.

Apró trükk

Valaki őrizetlenül hagyta a számítógépét, és szeretnéd megviccelni? Nyisd meg a Google-t, és írd be a keresőmezőbe a tilt szót, ami angolul billenést jelent, majd üss egy entert.

A  képernyő látszólag elbillen egy kicsit, de persze ez csak addig tart, amíg a keresőmezőbe pötyögött kifejezést ki nem törlöd.

Arra viszont ez éppen elég, hogy aki visszaül a monitor elé, alaposan meglepődjön, mi is történhetett a távollétében.

Mértékegység váltás

Biztosan veled is előfordult már, hogy egy idegen nyelvű receptet szerettél volna elkészíteni, esetleg egy idegen nyelvű újságcikket olvastál, amiben a súlyok vagy távolságok nem az általunk használt mértékegységek szerint voltak megadva.

Ilyenkor nem kell táblázatokat keresgélned vagy számításokat végezned, elég, ha beírod az eredeti mennyiséget, majd azt, hogy mire szeretnéd váltani.

Például: 12 inches to meter – egy kis ablakban máris megjelenik a megoldás a képernyő tetején.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást