Gondold magad boldogra! Így lehetsz a saját szerencséd kovácsa

Gondold magad boldogra! Így lehetsz a saját szerencséd kovácsa

Címlap / Életmód / Egészség / Gondold magad boldogra! Így lehetsz a saját szerencséd kovácsa

Te is gyakran elgondolkozol azon, hogy néhány embernek vajon mégis mitől van akkora szerencséje? Valóban köztünk élnek ezek a meglehetősen jó tulajdonságokkal megáldott alkatok: nekik valahogy mindig összejön minden, állandóan megússzák a bajt, örömtelien mesélik az összejöveteleken, hogy megint jól alakultak a dolgok a karrierjükben, a kapcsolatukban vagy a legutóbbi futóversenyen – viszont mi, ha éppen nem a legjobb életszakaszunkat éljük, képesek vagyunk (persze csak irigységből) képzeletbeli bombákat dobni ezekre a túlontúl szerencsés típusokra…

Pedig tanulhatnánk tőlük! Lehet, hogy elsőre furcsán hangzik a kijelentés, miszerint a szerencsénket igenis tudjuk kontrollálni, mégis arra jutott a tudomány, hogy ez közelebb áll a valósághoz, mint hinnénk…

Gondolataink ereje

Egy Richard Wiseman nevű pszichológus vezette kutatás elég nagy kapcsolatot vélt felfedezni az ember személyisége és a szerencséje mértéke között – kíváncsi vagy, mit csinálnak máshogy azok, akiknek mindig bejön az élet? Nos, kiderült, hogy ők:

– keresik a lehetőségeket, és ha nem találnak, kreálnak maguknak,
– pozitív jóslatokat fogalmaznak meg magukra vonatkozóan
– mindig próbálják a negatív történesekből is a lehető legjobb kiutat keresni.

Ráadásul azt is tényként állapították meg, hogy a gondolataink (a jövőnkről, az életünk alakulásáról, a hozzáállásunkról) 40 százaléka valósággá válik – ez azért elég nagy szám ahhoz, hogy elhidd, a szerencséd alakítható, ugye? Ez a 40 százalék nemcsak azt jelenti, hogy pozitív hozzáállással már egy csomót segítesz magadon, hanem azt is, hogy a szerencse igenis tanulható. Fogadd meg ezeket a tippeket és élvezd az életedben megjelenő jótékony hatásokat!

Vedd észre és maxold ki

Sosem fogsz szuper élményeket megtapasztalni, ha a lehetőségét sem adod meg annak, hogy belekeveredj ezekbe a szitukba – légy mindig nyitott! Nem kell igenembert játszanod egész nap, de ha elhívnak valahová, menj el; ha van lehetőséged valaki mással együtt dolgozni, használd ki; ha kínálkozik egy teljesen idegen helyzet, ugorj bele – a lényeg, hogy megadd magadnak a szerencse lehetőségét!

Egy másik kutatásában Wiseman újságpapírokat adott a résztvevőknek és megkérte őket, hogy számolják meg a lapokon szereplő képeket. Míg a kevésbé szerencséseknek nagyjából két percükbe telt megszámolni az összes képet, a kifejezetten szerencsés alkatok alig pár másodperc alatt tették ezt meg.

Hogy miért? Mert ők észrevették a második oldalon szereplő szöveget, amin ez állt: “hagyd abba a számolást, összesen 43 fotó van”. Érted már? Sose kergess annyira egy dolgot, hogy aztán észre se vedd a számtalan lehetőséget magad körül… Nyisd ki a szemed és élj velük!

Számíts a szerencsére

Ez is elég egyszerű: azok, akik baljós dolgokat látnak és szoronganak, ha a jövőre gondolnak, sajnos tényleg ritkábban élik meg a szerencsét és a boldogságot mint azok, akik nemes egyszerűséggel bíznak a sorsban.

Most jöhet a kérdés: oké, de hogy hagyjam abba a szorongást, hogy számítsak arra, hogy szerencsém lesz?

Létezik rengeteg trükk, amivel könnyebben leküzdheted a negatív gondolataidat, de a leghatásosabb, ha vizualizálsz estéként lefekvés előtt: hunyd le a szemed és 5 percig képzeld el, milyen szuper lehetőségeket hozhat a holnap – ha ezt sokat csinálod, az agyad elkezd pozitív képeket gyártani a negatívak helyett!

Fogadd el, hogy így kellett lennie

Egy becsukódó ajtó mindig kinyit egy másikat, ugye?

Hiába éled meg borzasztóan a szakítást, az elbocsájtást vagy akár azt, hogy többet mutat a mérleg reggelente, kezdd el szép lassan az új lehetőségeket látni mindenben: egy működésképtelen kapcsolat helyett végre koncentrálhatsz saját magadra és építheted a karrieredet vagy kereshetsz valakit, aki tényleg illik hozzád; egy rossz és mérgező légkörű munkahely helyett végre megtalálhatod azt a közeget, ahol jól fogod magad érezni, sőt akár új szakmát is kitanulhatsz; a mérleg nyelve pedig elterel az egészségesebb életmód és a rendszeresebb mozgás felé…

Hidd el, mindenben ott a lehetőség, csak elég nagyra kell nyitnod a szemed, hogy meglásd – és így a szerencse is rád talál majd!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást