Otthon / Dekor

5+1 geometriai kiegészítő a konyhába, amitől katalógusba illő lesz a helyiség

Még mindig hódít a minimalizmus, amihez, ha kiegészítőket szeretnél, leginkább a geometrikus formákban érdemes gondolkozni. De nem csak a hálószobában vagy a nappaliban mutatnak jól az ilyen kiegészítők, egészen nyugodtan kiélheted a kreativitásodat a konyhában is, igazán különleges lesz az eredmény.

Ha kicsiben kezdenél: válaszd a székeket!

Ha bevezetnéd a helyiségbe a geometrikus mintákat, de nem szeretnéd, hogy fúrni-faragni kelljen, vagy nagyon sok pénzedbe kerüljön a próbálgatás, kezdd a legegyszerűbbel: a székekkel!

Ezek teljesen jól működnek egy konyhában, főleg akkor, ha egyébként valami élénk színben is veszed őket, mivel a legegyszerűbb helyiséget is nagyon fel tudják dobni.

A dizájnnak pedig csak a fantáziád szab határt.

 

Egy csinos lámpával soha nem lősz mellé

Most nagyon divatosak a különböző geometrikus lámpák, méghozzá mindenféle színben – az örök feketével soha nem tudsz hibázni, de menő jelenleg a rosegold és az arany is.

Minél inkább minimál a konyhád, annál inkább feltűnik benne, ha egy ilyen meghatározó darabot választasz világítótestként.

De ez a stílus nagyon sokféle konyhához jól mutat, így nyugodtan próbálgasd ki akkor is, ha nem minimalista a helyiség.

 

Légy kreatív a csempével!

A legegyszerűbb konyhát is pofonegyszerű feldobni akkor, ha a megfelelő csempét választod, a geometrikus formáknál meg aztán tényleg elengedheted a fantáziádat.

Még a legextrémebb sem túl extrém, ha minden más visszafogott, egyszerűen csak hangulatot ad az egész helyiségnek, ha bevállalod.

Ettől nagyon modern és fiatalos lesz az egész konyha, de ha kicsit régiesebb csempét választasz, még egy rusztikus hatású helyiségbe is simán beleillhet.

 

Játssz a formákkal!

Ha nem szeretnéd annyira durván bevonni a geometriát, mégis szeretnéd, ha szép szabályos lenne a konyhád, akkor már a tervezésnél el kell kezdened gondolkodni: ha a bútorokat úgy válogatod össze, és a kiegészítőket is megfelelően szerzed be, akkor az egész konyha letisztult, geometriai mintás hatást kelthet.

Olyan, mintha egy nagyon elegáns Tetrisszel játszanál, csak a végeredmény egy olyan helyiség lesz, amit nagyon szívesen látogatsz majd bármikor.

 

Ügyesen válaszd meg a kiegészítőket!

Nemcsak a berendezéssel, hanem a kiegészítőkkel is lehet játszani, ha komolyan gondolod a stílust.

A lámpákhoz hasonlóan most nagy divat például mindenféle geometrikus formájú tál, amibe akár gyümölcsöt is beletehetsz, a lényeg, hogy egységes legyen a hangulata az egész konyhával – így fog majd tudni érvényesülni.

 

Tegyél fel képeket!

Bár a csempére nem érdemes ragasztani, ha van szabad falfelületed, nyugodtan tegyél a konyhába is képeket, méghozzá geometrikus mintázatúakat!

Külön jó, ha a képek valami olyat ábrázolnak, amihez van köze a konyhának, mint ahogyan a képen a gyümölcsök is ilyen céllal készültek.

Gyönyörű, mégis letisztult, és ehhez sem kell átalakítani az egész konyhát.