Galaxy dekor – Érezd magad otthon a csillagok között!

Galaxy dekor – Érezd magad otthon a csillagok között!

Címlap / Otthon / Dekor / Galaxy dekor – Érezd magad otthon a csillagok között!

A csodásan kirajzolódó Tejutat, a fényszennyezés-mentes látképet semmi sem pótolhatja, ez tény. De vajon mit tehetsz akkor, ha a város közepén élsz egy kis lakásban, természetesen tetőablak nélkül? Ezekkel a lakberendezési trükkökkel szerencsére otthon is a felhők felett érezheted magadat!

Méretes poszter az ágyadnál

Az első és egyben legegyszerűbb megoldás, ha beszerzel egy méretes posztert az ágyad mellé – esetleg ha van egy ügyes festő a környezetedben, őt is felkérheted erre a munkára.

A másik lehetőség, ha az egyszerűségnél maradnál nem más, mint a tapétázás.

Segítségével díszcsíkokat, de akár teljes falat is beboríthatsz – bár a speciális alapanyagok sosem olcsók.

Igaz, hogy nem túl elterjedt megoldás, de még a plafont is be lehet fedni tapétával, fotótapétával, így aztán a szebbnél szebb csillagképekben háton fekve is gyönyörködhetsz – ennek felhelyezéséhez azonban mindenképpen kérd szakértő segítségét.

Jöhet az UV-festék

Az UV-festék manapság már senki számára sem ismeretlen, ám sokan nem gondolnak arra, hogy ezzel a hasznos kis eszközzel akár a galaxist is megjeleníthetik a szobájukban. Pedig ez a lehetőség szintén adott!

Ha érzel magadban némi kreativitást, akkor állj neki te a projektnek, de rábízhatod művészlelkű festőkre is a feladatot.

Amennyiben nem találomra szeretnél festeni, használj kivetítőt, így élethű méretben, formában skiccelheted fel a csillagképeket.

Ezután már mehet is a festés – hagyományos festékekkel, falmatricákkal még egyedibb lesz a látvány!

Az UV-festékek egyébként a tévhitekkel ellentétben nem őrülten drágák, főleg nem akkor, ha pöttyözöl a segítségükkel, nem pedig a teljes falat próbálod beborítani.

A végeredmény pedig egyenesen bámulatos!

Égősor a baldachinban

Amennyiben a korábbi lehetőségeket nem tudod kivitelezni, úgy legalább imitálni tudod a csillagfényes hatást, pl. égősorral megbolondított baldachin formájában.

Az egészen aprócska ledeken túl választhatsz nagyon fényes és méretes, formára szabott égőket, sőt, ezek variációját is.

A méretes baldachinban jól el tudod rejteni a pislákoló fényeket, így különleges, romantikus hatást érhetsz el.

Nincs égősorod? Sebaj, más lehetőségek is sorakoznak!

A legtöbb UV-festéket messze nem csak a falra használhatod, könnyedén festhetsz a segítségükkel textilekre is, így akár a függönyre vagy baldachinra.

Ha pedig semmit sem szeretnél összemázolni, vehetsz különféle UV-matricákat, amiket gyakorlatilag bárhova felragaszthatsz.

Kérd szakemberek segítségét!

Ha igazán profi eredményre vágysz, akkor sincs veszve minden, az interneten számos olyan céget találsz, amely az égbolt tökéletes lemásolására szakosodott. 

Ha inkább miniatűr ledekkel szeretnél csillagfényes hatást elérni, kérd ki a villanyszerelőd segítségét, feltéve, hogy ő dísz- és hangulatvilágítást is készít.

Utóbbi esetén az álmennyezetbe aprócska lyukakat fúrnak a te igényeidnek és elképzeléseidnek megfelelően, majd minden egyes résbe egy kisebb-nagyobb ledet rejtenek.

Természetesen választhatsz olyat, aminek szabályozhatod a fényét, így akár hangulatvilágításnak is tökéletes lehet.

Lézercsillagos projektor

Ha hiszed, ha nem, már ilyet is vásárolhatsz, sőt, a találmány valójában messze nem újkeletű.

A Laser Star Projector elnevezésű kütyü nagyjából olyan hangulatot varázsol a szobádba, mintha a Planetáriumban lennél.

A látvány nem csupán élethű, hanem mozog is, így közelebb szinte nem is tudnál kerülni a varázslatos hangulathoz a négy fal között.

A gép üzemideje egyébként négy óra, ennyi idő alatt bőven álomba szenderülhetsz. 

Ha pedig meguntad a csillagos égboltot és a galaxisok közötti vándorlást, akkor a többi projektor között kutakodva választhatsz más funkciókat is, így akár alámerülhetsz a hullámzó óceánban, vagy épp a sarki fényben is gyönyörködhetsz.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást