Fűszeres roston sült pulykamell

Fűszeres roston sült pulykamell

Címlap / Életmód / Receptek / Fűszeres roston sült pulykamell

Az egészben sült putykamell roston sütve, friss rozmaringgal, zsályával és kakukkfűvel nagyszerű ünnepi vacsora, de ízletes szendvicseket is készíthetünk belőle a maradékból.

Hozzávalók:

– 1 egész csontos pulykamell
– 2 evőkanál olíva olaj
– 1 evőkanál tört fokhagyma
– 2 teáskanál frissen facsart citromlé
– 2 teáskanál száraz mustár
– 1 evőkanál apróra vágott friss rozmaring levelek
– 1 evőkanál apróra vágott friss zsályalevél
– 1 teáskanál apróra vágott friss kakukkfű
– másfél teáskanál só
– fél teáskanál frissen őrölt fekete bors
– 3 / 4 csésze száraz fehérbor

Elkészítése:

1. Melegítsük elő a sütőt 160 C-ra. Helyezzük a pulykamellet tepsibe, bőrével felfelé.

2. Egy kis tálba keverjük össze a fűszerkeveréket: olívaolaj, fokhagyma, citromlé, mustár, rozmaring, zsálya, kakukkfű, só, és bors. Dörzsöljük be a keverékkel egyenletesen az egész pulykamellet. (fellazíthatjuk a bőrt és alatta is befűszerezhetjük)  Öntsük a bort a tepsibe.

3. Süssük a pulykát 90-110 percig, amíg a bőr aranybarna nem lesz, és a hús megpuhul. Ellenőrizzük a húst egy óra múlva, ha a bőr kezd túlpirulni, takarjuk le alufóliával.

4. Ha a pulyka megsült, vegyük ki a sütőből, fedjük le alufóliával, és pihentessük szobahőmérsékleten 15 percig. Szeleteljük és tálaljuk sült gyümölcskörettel.

VIDEO Így viseled az egyedüllétet, csillagjegyed szerint

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!