Hol nincs vécépapír és hol tilos csókolózni? Furcsa szokások a világ körül

Hol nincs vécépapír és hol tilos csókolózni? Furcsa szokások a világ körül

Címlap / Kikapcsolódás / Szórakozás / Hol nincs vécépapír és hol tilos csókolózni? Furcsa szokások a világ körül / 2. oldal

Olaszország

Velencében tilos a galambok etetése

Sok-sok képeslap fő témája volt a Szent Márk téri galambok röpte. Sok turista etette boldogan a madarakat. A város azonban úgy döntött, hogy nem szabad tovább etetni a galambokat, ugyanis nagyon sokan vannak, és tönkreteszik a műemléképületek homlokzatát, falait.

Olaszországi szokások
Andrrew_Mayowskyy/istockphoto.com

Görögország

Műemlékhez csak lapos cipőben

A görög hatóságok nagy gonddal óvják az ország ókori történelmi kincseit. A tapasztalatok szerint a turisták magassarkú cipői eddig is okoztak károkat a márványpadlókban, így most ezt a típusú cipőt hanyagolni kell, ha Görögországba utazol azért, hogy műemlékeket látogass.

A gyerekekhez nem jön a fogtündér

Magyarországon sem régi szokás, mégis eléggé elterjedt, hogy a kisgyerekek kihullott fogacskáit elviszi a fogtündér, helyette pedig valami aprósággal lepi meg a gyerkőcöt.

Görögországban a kiesett fogakat a háztetőre dobják. Érdekes!

Görögországi szokások
Kisa_Markiza/istockphoto.com

Egyesült Arab Emírségek

Csókolózni tilos!

Bármelyik emírségbe utazol is, nagyon figyelned kell egy fontos szabályra: közterületen tilos csókolózni, puszit adni egymásnak, sőt, még kézen fogva sétálni sem szabad. Amennyiben megsérted a szabályt, le is tartóztathatnak.

Dubaji szokások
Stefan Tomic/istockphoto.com

Oldalak: 1 2 3 4

»

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást