Hol nincs vécépapír és hol tilos csókolózni? Furcsa szokások a világ körül

Hol nincs vécépapír és hol tilos csókolózni? Furcsa szokások a világ körül

Címlap / Kikapcsolódás / Szórakozás / Hol nincs vécépapír és hol tilos csókolózni? Furcsa szokások a világ körül

India

Nincs vécépapír

Számomra talán ez a legfurcsább és egyben legvisszataszítóbb szokás! Indiában a mosdókban, mellékhelyiségekben egyáltalán nincs vécépapír. Mivel a papír eltömítheti a csöveket, ezért a helyettesítésére egy vízzel teli tál, vagy vödör van a vécé mellett, amiben kezet mosnak a vécéhasználat után.

Hmmm, ezt azért eléggé elképzelhetetlennek tartom, kissé bizarr és borzalmas belegondolni, hogy utána étkeznek, megveregetik egymás vállát, vagy megsimogatnak egy kisbabát.

A repterek, állomások közelében tilos távcsövet vagy kamerát használni

A helyi hatóságok igen aktívan figyelik a terrorista-gyanús elemeket. Ha valaki kamerázik vagy távcsövet használ a repterek, állomások közelében, egyből lesújt rá a törvény vasszigora.

Indiai szokások
StefaNikolic/istockphoto.com

Japán

Nézz utána, melyik oldalra kell állni a mozgólépcsőn

Elég fura, hogy erre bárhol is szabály van, mindenesetre Japánban igen fontosnak tartják, hogy a mozgólépcsőn a megfelelő oldalon állj. Igenám, de ez nem mindenhol a jobb oldal, néhol a bal oldalra kell állni. Ha Japánban tartózkodsz, feltétlenül nézz utána, hogy abban a városban épp mi a szokás, hogy ne történhessen semmi kellemetlenség.

Társaságban ne fújj orrot!

Legalábbis ne hangosan. Japánban ugyanis nagy udvariatlanságnak számít mások jelenlétében hangosan kifújni az orrod. Legjobb, ha egy félreeső helyiségben intézed el, ha erre van szükséged.

Finnország

Tárgyalás szaunázás közben

Semmit sem szabad elsietni, mindennek meg kell adni a módját. Nem igaz? A finnek jól tudják ezt, ezért kedvenc időtöltésük, vagyis a szaunázás közben fontos üzleti tárgyalásokat folytatnak. Hát nem sokkal nyugodalmasabb így az egész? 

Szaunázás meztelenül, idegenekkel is

Számunkra ez (általában) elképzelhetetlen. A finnek azonban természetesnek veszik, a kultúrájuk része az, hogy akár ellenkező nemű emberekkel együtt szaunáznak meztelenül.  

Oldalak: 1 2 3 4

»

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást