Furcsa múmiát találtak! Tényleg léteznek a titokzatos lények?

Furcsa múmiát találtak! Tényleg léteznek a titokzatos lények?

Címlap / Életmód / Ezotéria / Furcsa múmiát találtak! Tényleg léteznek a titokzatos lények?

Furcsa lények a tündérek. Ám még furcsább az ember. Ugyanis csak annak hisz, amit lát. Legalábbis az emberek nagy többsége. Egy filmben így magyarázták a nem látható dolgok valódiságát: Láttál már egymillió dollárt? Nem. Mégis tudod, hogy létezik. Elgondolkodtató.

A mesék birodalma

A mesék tele vannak tündérekkel. Tündérkeresztanyával, tavasztündérrel, és sorolhatnánk. Van egy szép mondásunk: nem zörög a haraszt, ha nem fújja a szél.

Tehát, vannak dolgok, melyeknek csak a hatását érezzük, de nem látjuk. A népmesék tündérszereplői valamilyen valós dolognak, hatásnak a kapcsán születtek meg.

A kérdés csak az, hogy a tündér fogalmában mennyi a képzelet, a hozzáköltött mese. Biztos, hogy van alapja, hogy lelkünkben, fantáziánkban ott élnek a tündérek.

Miért nehéz elhinni a tündérek létét?

Azon felül, hogy elbagatellizálták a tündérek létét azzal, hogy mesékben szerepeltetik őket, van még egy probléma. A mai ember semmiben sem hisz. Istenben sem, és már saját magában sem, saját erejében sem. Tehát maga a hit nemléte a probléma.

Pedig hit nélkül az ember egy pusztulásra ítélt faj, hiszen egyre inkább bebizonyosodik, hogy az ember sokkal több, mint a fizikai világ megfogható, élő teremtménye. Az ember „szellemisége”, fantáziája is egyre inkább satnyul, pedig mindenki tudja, megtapasztalta már élete folyamán, hogy nem minden az – vagy inkább semmi sem az –, aminek látszik.

Amit a tündérekről „tudunk”

Léteznek jó és rossz tündérek – ahogy a keresztény vallásban is léteznek jó és rossz szellemi teremtmények. Abban viszont megoszlanak a vélemények, hogy a tündérek „rosszaságai” rosszakaratból vagy véletlen „csíny” folytán jönnek létre.

A legtöbb tündér Erdélyben és Írországban van. A tündérek fénytestben léteznek, és általában nem ölt fizikai testet. A tündérek fontos, világot jobbító eszmékért élnek, és sokszor halnak is. Egy szervezett közösségben élnek, egymást segítve.

A tündér meghatározása

Képes fényjelenségeket produkálni, ám emberalakkal kell rendelkeznie. A tündér olyan élőlény, aki az eltűnés képességével is rendelkezik. Emellett bármilyen alakot képes ölteni. A tündéreknél nincs méretbeli meghatározás.

A furcsa az, hogy vagy nagyon picinek képzelik őket az emberek, vagy az embernél kicsit nagyobbnak. A tündéreknek mindig van varázserejük és nagyon eredeti ötleteik arra, hogy jól érezzék magukat a bőrükben. 

Fotók a tündérekről

John Hyatt, a Manchester Metropolitan Egyetem professzora – állítólag – tündéreket fotózott. A képeken olyan apró, ragyogó lényeket lehet látni, amik valóban úgy néznek ki, mint a tündérek.

Ez – mármint, ha nem hamis vagy manipulált fotókról van szó – ellentmond annak, hogy a tündérek szabad szemmel nem látható fénytestű lények.

Egy dolog nem vitatható el a professzortól: nagyon érdekes és szép képeket készített. A baj csak az, hogy sokszor egyszerűbb hinni olyan dolgokban, melyekről úgy tudja az ember, hogy sosem láthatja.

Tündér „múmia”

2007-ben egy férfi, Dan Baines kutyasétálgatás közben egy domboldal repedésében rálelt egy tündér maradványaira. A kép sokáig keringett az interneten.

Azon a helyen több tündér maradványait is megtalálta. A pontos hely nem lett közzétéve, viszont a tündérről készült fotó igen. 18-20c m hosszú volt a test, és voltak szárnyai is a maradványnak, ahogy a többi lénynek is az üregben. Aztán jött a hír a megtalálótól, hogy csak átverés volt az egész, és csak azt „tesztelte”, hogy mennyire hír egy ilyen hír, sokan vágynak-e a tündérvilágra.

A tündéreket össze szokták keverni a molylepkével, a szentjánosbogárral is. Azt látják az emberek, amit látni akarnak és azt hiszik el, amit hinni akarnak.

Márpedig, ennek kapcsán nagy bajban leszünk, hiszen vannak sokkal fontosabb dolgok is, melyekben szükséges hinnünk, szükséges lenne az, hogy lekösse gondolatainkat. Ilyen például a Föld, a vizek és erdők pusztulása… Ha pedig rendbe szednénk erdeinket, talán még a tündérek is szívesebben mutatnák meg magukat.

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást