3 segítséged van, ha szeretnéd legyőzni a függőségedet

3 segítséged van, ha szeretnéd legyőzni a függőségedet

Címlap / Életmód / Egészség / 3 segítséged van, ha szeretnéd legyőzni a függőségedet

Mai felgyorsult világunkban, egyre többször halljuk azt a kifejezést, hogy függőség. És sajnos nem ritka, hogy mi magunk szenvedünk abban, hogy a feszültséget különböző pótszerekkel vezetjük le. De addig nem indulhatunk egy a gyógyulás útján, míg nem tudjuk kimondani, azt, hogy függő vagyok.

Ismerd fel, hogy függő vagy

Függőségben élhetsz a kémia szerektől, az alkohol, nikotin, és drog és előfordulhatnak viselkedési addikciók is, mint például a kényszeres vásárlás, internet, párkapcsolat, szex, érzelmi függőség. Amikor jók az életkörülményeid, akkor nehezebben válsz bárminek a rabjává. A gond akkor kezdődik, amikor jön egy, vagy két, vagy több probléma és kell valami csillapító, amivel el szeretnéd terelni a figyelmedet. Megnyugszol tőle, és abban a pillanatban minden jó lesz.

De ahogyan újra eszedbe jut, vagy találkozol problémával, a függőségedhez nyúlsz. A fájdalmadat csökkented csak, a szenvedésed eredeti okát pedig jó mélyre elnyomod magadban. És, amikor felismered és ki is mondod hangosan, hogy függő vagy, az az egyik legnehezebb feladat. És egyben az út is, hogy megtaláld, hogy honnan jön a fájdalom, mi az az életkörülmény, amiért fájdalomcsillapítót szedsz.

A függőségek kezelése
fizkes/istockphoto.com

Találj más „játékot”

Függőség és függőség között jelentős eltérések vannak. Van, amit könnyen el tudsz hagyni, és van, amihez már orvosi segítségre lesz szükséged. De nagyon fontos, amikor tudatosult benned, hogy függő vagy és el szeretnéd hagyni, soha ne másért változz meg. Ne azért tedd, mert másnak akarsz megfelelni, vagy a kedvében járni, csakis magad miatt.

Mert, ha ezt teszed, és ne adj Isten csalódsz a másikban, utána visszatérsz a jól bevált függőségedhez, ami csillapítja a fájdalmadat. Találd meg az a kikapcsolódást, amit igazán szeretsz. Lásd magad tisztán, egészségesen, és higgy abban, hogy te is lehetsz „normális”, nem csak azok az emberek, akik körbe vesznek. Ne dolgozz a függőséged ellen, és ne tápláld energiával, mert akkor napról napra egyre nehezebb lesz.

VIDEO Így készülnek a kopásálló vörös ajkak karácsonyra

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Oldalak: 1 2

»