Így nem fognak látszani! Ezekkel a módszerekkel alapozd le a pattanásaidat

Így nem fognak látszani! Ezekkel a módszerekkel alapozd le a pattanásaidat

Címlap / Stílus / Arc / Így nem fognak látszani! Ezekkel a módszerekkel alapozd le a pattanásaidat

Mint ahogyan minden bőrtípusra más bőrápolás való, úgy minden pattanást másfajta alapozással lehet a leghatékonyabban eltüntetni úgy, hogy ne legyen nyolc réteg alapozó az arcodon. Bár a smink nyilvánvalóan nem oldja meg a problémát, és az az ideális, ha eltakarás helyett megszünteted a puklik okát, van, aki ezt sem tudja megtenni, mert hormonális okai vannak a pattanásainak, vagy egyszerűen bármit csinál, nem tud megszabadulni tőlük. Az alábbi kisokosban végigvesszük, melyik pattanásfélét hogyan érdemes lealapozni.

Mitesszerek

Talán ezek okozzák a legkevesebb problémát a pattanások közül: egyszerű eldugult pórusokról van szó, amelyektől a bőröd úgy festhet kívülről, mint egy eper felülete. A szakértők szerint az eltüntetésükhöz érdemes egy nyugtató primerrel kezdeni, ami segít egy kicsit hidratálni is a bőrt, majd közepes fedésű alapozóra lesz szükséged, a túl erős ugyanis éppen, hogy kiemeli a mitesszereket. Az a legjobb megoldás, ha több rétegben, vékonyan viszed fel egy tömött ecset segítségével, így még természetesebb lesz az összhatás.

Az apró pattanás

Ha egyszerű pattanásokkal küzdesz, még mindig szerencsésnek mondhatod magad: ezek a fehér fejű, kisebb puklik nem gyulladnak be, és nem is okoznak különösebb bőrsérülést. Ennek ellenére figyelned kell, hogy ne nyomd ki őket, mert komoly bőrsérülést okozhatsz vele, a pattanás környéke pedig elfertőződhet – és sokkal nagyobb probléma lehet belőle, mint ami eredetileg volt.

Mielőtt lealapoznád, használj pattanástalanítót, amit csak a puklira kell felvinned, majd magas fedésű, de lassan építhető alapozót válassz.

A legjobb az, ha van benne szalicilsav is, ha a bőröd nem érzékeny rá. Kézzel vidd fel a terméket, és tegyél egy picit többet oda, ahol a pattanás van. 

Cisztás pattanás

Ezek a bőr alatti, nagy, gyulladt duzzanatok már több bosszúságot okozhatnak, mint a korábbi pattanástípusok. Heti egy-kétszer smink előtt radírozd le a bőröd, és minden alkalommal, mielőtt alapozol, nyugtató hatású krémet használj.

A hidratálókrém fontos, mert egyenletesebbnek tűnik tőle a bőr felülete.

Az ilyen pattanásokra már korrektort sem árt, ha teszel, a legjobb, ha szín szerint próbálod semlegesíteni a bőrhibát (rengeteg ilyen korrektor kapható, vagy zöldet, vagy lilát kell használnod hozzá).

Ezután építhető, nagy fedést biztosító alapozóval dolgozz, amit beautyblenderrel rakj fel, így a bőröd jobban magába szívja a terméket. Segíthet, ha mindezt magas fedésű púderrel tökéletesíted.

Anneleven/depositphotos.com

Kicsi, vörös pattanások

Itt is fontos a színkorrekció, ugyanis a legtöbb ilyen pattanás jellemzően nagyobb területen is helyezkedik el. Egy nagyobb, lapos ecsettel vidd fel, hogy rendes fedést kapj. Ezután egy nagyobb fedésű alapozót használj, és ugyanúgy, ahogy a cisztás pattanásnál, szivaccsal vidd fel annak érdekében, hogy természetesebb legyen a hatás.

Hiperpigmentáció

Ha sokat nyomkodod az arcodat, sok ilyen lehet a bőrödön: ezek azok a barna foltok, amelyek pattanás után maradnak, és nagyon nehéz őket eltüntetni. Ilyenkor is érdemes primerrel kezdeni, hogy puhábbnak, egyenletesebbnek hasson az arc, majd egy magas fedésű alapozót válassz, amit egy tömött, egyenes fejű ecsettel vigyél fel, méghozzá ütögető mozdulatokkal, nem pedig kenve. Ez segít, hogy az alapozó a helyén maradjon.

Aknéhegek

Ezek a hegek különösen megkeseríthetik az ember életét, hiszen nagyon nehezen múlnak el, ha el is múlnak egyáltalán. Ha el szeretnéd őket takarni, arclemosóval, tonerrel kezdd, hogy biztosan minden anyagtól megszabadítsd a bőrödet.

Ezután nagyon fontos a primer, ami egy kicsit egyenletesebbé teszi az arcbőrödet, majd egy vékony alapozóréteg, hogy a színe is egyforma legyen.

Ezután alkalmazz egy hegfeltöltő terméket, ha tényleg nagyon mélyek a sebeid. A feltöltő után jöhet egy vastagabb alapozó, majd, ha olajos a bőröd, púder, ha pedig száraz, fixáló spray. 

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást