4 dolog, amit egy ilyen év után megfogadtam

4 dolog, amit egy ilyen év után megfogadtam

Címlap / Életmód / Lélek / 4 dolog, amit egy ilyen év után megfogadtam

Hogy kevesebbet fogok halogatni

Most, amikor annyi tervünket kellett parkolópályára tenni, hirtelen úgy tűnik, túlságosan nagyvonalúan bántunk a lehetőségeinkkel, amíg azt gondoltuk, van rájuk elég időnk.

Mindamellett, hogy nem várok arra, hogy majd nekikezdek dolgoknak, amikor megint minden rendbe jön, azt is megfogadtam magamnak, hogy ha ismét kinyílik a világ, és vele együtt a lehetőségek is, akkor úgy nézek rájuk, mint ahogyan eddig is kellett volna. Kapukra, amelyek bármikor bezáródhatnak, és hálásnak kell lennem, amíg nyitva állnak.

Hogy hálás leszek azért, amim van

Mint mindenkinek, nekem is vannak veszteségeim, hozott lemondásokat az előző év. Mégis szerencsésnek mondhatom magam, hiszen végig volt tető a fejünk fölött, egyszer sem kellett azon aggódnunk, miből fizetjük a számláinkat. Ami még fontosabb – bár többen átestek a családból a betegségen, mindenki itt van, ezért pedig nem lehetek eléggé hálás.

Bármilyen szentimentálisan is hangzik, de még jobban megtanultam értékelni azt, ahogyan a nap besüt az ablakunkon, örülök, amikor a kétévesem kirámolja a bevásárlótáska tartalmát és boldoggá tesz a tudat, hogy kalács sül a konyhában. Ha egy nap nem történik semmi, máris hálás lehetek, hiszen ez azt jelenti, hogy nem veszítettem el semmit a számomra olyan fontos és értékes dolgokból.

Hogy nem érzem magam olyan rosszul a gyengeségeim miatt

A nagy tapasztalások és életbölcsességek közepette 2020 persze nem volt egy nagy zen-tanfolyam, és igenis voltak sötét napok. Volt, hogy feszült voltam, volt, hogy szorongtam és volt, hogy elegem volt mindenből.

Mindeközben rettenetesen éreztem magam, mert hát tudtam, hogy vannak nálam sokkal rosszabb helyzetben lévők, és vannak, akik éppen Pilatesezés közben etetik a kovászukat, én meg itt fekszem a kanapén abban a pólóban, amiben tegnap is voltam.

Tudom, hogy idén is lesznek majd ilyen pillanatok, és megígértem magamnak, hogy nem ostorozom magamat értük. Vannak rosszabb napok, és senki sem csupa boldogság az év 365 napján. Lesz, amikor nem hozom ki magamból a maximumot, és jól van ez így.

Hogy megpróbálom megélni a pillanatot

Mindazzal együtt, hogy sok a tervem, vágyam erre az évre, megpróbálok majd jobban odafigyelni arra is, hogy ne mindig csak rohanjak, hanem annak örüljek és arra figyeljek, ami éppen történik. Újra felfedezzem az örömet a munkám kihívásaiban.

Megálljak meginni egy csésze teát úgy, hogy közben nem az e-mailjeimet pörgetem. Ha a gyerekemmel vagyok, akkor tényleg csak rá figyeljek, és ne a bevásárlólistát írjam közben össze fejben. 2021-ben megpróbálok megélni minden pillanatot, és igyekszem majd mindig annak örülni, ami éppen történik.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást